Vak: Het inleven en begrijpen van het innovatie ecosysteem credits: 15

Vakcode
MIVB22MOD21
Naam
Het inleven en begrijpen van het innovatie ecosysteem
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
E.B. Mulder
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Assessment

Leeruitkomsten

 
1. De student voert voor een organisatie in zorg en welzijn een interne (marketing, organisatie en financiële )audit uit. 
2. De student voert voor een organisatie in zorg en welzijn een externe analyse uit. 
3. De student legt op open en oprecht nieuwsgierige wijze contact middels diverse methodieken passend bij Design Thinking met verschillende gebruikers en achterhaalt behoeften van gebruikers. 
4. De student begrijpt wederzijdse beïnvloeding tussen personen en in groepen, kan interactiepatronen hierin duiden met behulp van theoretische modellen en geeft betekenis aan het eigen gedrag binnen de interactie. 
5. De student vormt een kritische eigen mening  middels het afwegen van verschillende bronnen en rich practices en onderbouwt zijn mening richting anderen. 

Inhoud

In het eerste blok van het tweede studiejaar van de opleiding Management in de Zorg staat het in kaart brengen van het eco systeem centraal. Gedurende dit blok breng je het ecosysteem van de opdrachtgevende organisatie in kaart. Dit doe je door modelmatige analyses te maken van zowel de interne als externe omgeving. Door middel van het Business Model Canvas maak je de specifieke (innovatie) vraag van de opdrachtgever inzichtelijk. Dit leidt tot een eindpresentatie aan de opdrachtgever waarbij zowel het proces als de resultaten aangaande de vraagarticulatie aan bod komen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies