Vak: Professionele Identiteit credits: 10

Vakcode
MIVB22MOD41PI
Naam
Professionele Identiteit
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
I. Imholz
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Professionele Identiteit - Opdracht

Leeruitkomsten

1.  De student onderbouwt met passende voorbeelden uit de opleiding dat hij voldoet aan de 7 programma-leeruitkomsten van het opleidingsprofiel van MiZ op startbekwaam niveau.
 2. De student geeft betekenis aan eigen overtuigingen, normen en waarden, kwaliteiten en talenten en laat zien hoe dit van invloed is op zijn persoonlijk en professioneel handelen. 
3. De student onderbouwt zijn ‘persoonlijke vingerafdruk’  binnen de context van de opleiding en draagt op overtuigende wijze zijn visie uit op zorg, welzijn en leiderschap. 
4. De student Laat met passende voorbeelden zien dat hij ondernemend en kritisch is ten aanzien van eigen overwegingen en acties. 
 

Inhoud

In de eerste twee jaren van de opleiding heeft de student via SLB geleerd om te kijken naar zijn eigen houding in relatie tot zijn gedrag. Hij/zij heeft daarbij bepaalde methodes gehanteerd om te leren reflecteren. In jaar 4 richten we ons meer op het ontwikkelen van een professionele identiteit waarbij de ontwikkeling van een startende professional meer en meer op de voorgrond komt te staan. Door middel van verschillende opdrachten kijkt de student welke leeruitkomsten hij/zij verder kan ontwikkelen om aan het opleidingsprofiel van de opleiding MiZ te voldoen. Hem/haar worden tools aangereikt waardoor inzicht in eigen handelen in relatie tot de toekomstige rol wordt ontwikkeld.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies