Vak: Introductie in Zorg en Welzijn credits: 15

Vakcode
MIVP22MOD11
Naam
Introductie in Zorg en Welzijn
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Schoonbeek
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomst 1.1.1 
De student kent de context van zorg en welzijn, is zich bewust van de uitdagingen in welzijn en zorg en kan voorbeelden van functies die in de sectoren benoemen. 

Leeruitkomst 1.1.2 
De student laat een kritische houding zien t.a.v. de actuele ontwikkelingen binnen de sectoren zorg en welzijn en geeft voorbeelden, waaruit deze houding blijkt.  

Leeruitkomst 1.1.3 
De student neemt verantwoordelijkheid voor zijn handelen en laat met voorbeelden zien dat de student zijn handelen aan past op basis van eigen bevindingen (kritische zelfreflectie), wetenschappelijke inzichten en (actief) verkregen feedback. 

Leeruitkomst 1.1.4 
De student heeft aantoonbaar een proactieve en positieve bijdrage geleverd aan het proces van groepsvorming, onder andere door zich (actief) tolerant op te stellen en de andere groepsleden als persoon te waarderen en te respecteren. 

Leeruitkomst 1.1.5
De student laat elementaire gespreksvaardigheden zien in een open interview in een gestructureerde context binnen de opleiding. 

Inhoud

In deze module richten we ons op de (on)houdbaarheid van het huidige zorgstelsel. De rode draad, de kern van het thema zijn de uitdagingen in zorg en welzijn. In een onderwijsweek wordt via verschillende werkvormen en via verschillende opdrachten gewerkt aan de thema's. Je maakt kennis met de vorm en inhoud van de hbo opleiding, met de mensen die daar werken en uiteraard met elkaar, je mede studenten die ook voor de opleiding MiZ hebben gekozen. Samen leren staat aan de basis van de opleiding en een goede band met je medestudenten en de mensen van de opleiding is erg belangrijk. Aan de wijze waarop het onderwijs vorm gegeven is merk je direct dat je het samen moet doen, waarbij je wel als individu wordt beoordeeld.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies