Vak: Maatschappij en ontwikkelingen credits: 15

Vakcode
MIVP22MOD13
Naam
Maatschappij en ontwikkelingen
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Schoonbeek
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten module 1.3 

Leeruitkomst 1.3.1. 
De student kent de belangrijkste begrippen, fasen en stelselherzieningen uit de historie van zorg en welzijn vanaf de vorige eeuw tot heden. 

Leeruitkomst 1.3.2.  
De student beschrijft verschillende problemen waar zorg- en welzijnsorganisaties tegenaan lopen en legt deze met behulp van de historische context en de politieke, financiële, organisatorische en technologische aspecten uit. 

Leeruitkomst 1.3.3. 
De student kan vanuit de systeemtheoretische bril verschillende dilemma’s zoals bijvoorbeeld ‘zorg als recht of zorg als voorziening’ beschrijven en legt in eigen woorden de paradigmashift (kanteling) uit. 

Leeruitkomst 1.3.4. 
De student herkent innovatieve en internationale ontwikkelingen in de zorg en welzijn in de context van de kanteling van nadruk op ziekte en zorg naar nadruk op gedrag en gezondheid. 

Leeruitkomst 1.3.5  
De student kan zijn boodschap visualiseren met behulp van state of the art communicatieve middelen om af te stemmen op een specifieke doelgroep. 

Leeruitkomst 1.3.6  
De student brengt concrete aanbevelingen uit, op basis van literatuur en observaties, om de klantgerichtheid van een (zorg- en welzijnsorganisatie te verbeteren. 

Leeruitkomst 3.1.7 
De student kan reflecteren op zichzelf als persoon en als student met behulp van gedragsvoorbeelden uit diverse opleidingssituaties en toont zich bewust van het effect van het gedrag op zichzelf en anderen. 

Inhoud

In deze module staan zorg- en welzijnsorganisaties in een veranderende maatschappij centraal. Een centrale boodschap van dit blok is dat je bij het werken met een individu, team of een organisatie altijd de context betrekt bij je analyse. Met de context bedoelen we dan de omgeving die betekenis geeft aan het individu, het team of de organisatie. In blok 2 hebben jullie ingezoomd op 'de organisatie', nu zoomen we juist uit en kijken naar de maatschappelijke context en ontwikkelingen daarin.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies