Vak: Bedrijfsvoering credits: 2

Vakcode
MTVB22PMBV
Naam
Bedrijfsvoering
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
F.D. de Groot
Werkvormen
  • Action learning
  • Gastcollege
  • Individueel
  • Opdracht
Toetsen
  • Bedrijfsvoering - Verslag

Leeruitkomsten


• De student schrijft een businesscase voor een herinvestering van het skillslab MBRT voor medische apparatuur en geeft a.d.h.v. deze businesscase een onderbouwd advies aan het managementteam van het MBRT ziekenhuis.

 

Inhoud



Binnen het keuzedeel van het blok 'Serious Gaming'  staat profilering in (een deel van) de beroepsrollen centraal. De student zal uit meerdere profileringsmodules (MTVB22PM...) een keuze moeten maken tot het volgen van 3 modules.

In deze module wordt algemene kennis opgedaan op het gebied van bedrijfsvoering, met name gericht op zorgorganisaties. In een introductiecollege (gastspreker) worden een aantal thema's rondom bedrijfsvoering besproken a.d.h.v. de PDCA cyclus. Hierbij wordt het management proces a.d.h.v. het 7S model van McKinsey besproken. Het eerste practicum wordt gebruikt om studenten hun bedrijfsanalyse a.d.h.v. 7S model op het jaardocument van het Martiniziekenhuis te laten presenteren. In het tweede practicum wordt door de docent de theoretische context van een ‘businesscase’ uitgelegd waarna de studenten de opdracht krijgen om in subgroepjes van 4 personen een businesscase te gaan opstellen voor een herinvestering van medische apparatuur voor het skillslab MBRT. Tussendoor vindt er een voortgangsbijeenkomst plaats waarin de docent coacht, advies geeft over de inhoud van zo’n businesscase. In het laatste practicum vindt er terugkoppeling plaats in de vorm van een mondelinge toelichting op de businesscase en worden zowel de businesscase als de toelichting beoordeeld.
 

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies