Vak: Bedrijfscommunicatie Engels 6 credits: 2

Vakcode
ONVA20BCE6
Naam
Bedrijfscommunicatie Engels 6
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
2
Taal
Engels
Coördinator
J. de Vries
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Bedrijfscommunicatie Engels 6 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Competencies:
  • Lerend vermogen: ontwikkelt zichzelf persoonlijk en professioneel door visie, reflectie en feedback.
  • Communiceren: communiceert overtuigend en kan dit in tenminste één vreemde taal. Hij benut op effectieve wijze diverse communicatiemiddelen afgestemd op de doelgroep.
Leeruitkomsten:
Na dit blok kun je:
  • Een goed voorbereide, effectieve, internationale presentatie geven in het Engels, en kun je je taalgebruik afstemmen op de doelgroep. 
  • Aantonen het bestudeerde idioom en de behandelde grammatica dusdanig toe te kunnen passen dat de presentatie effectief is. 
  • Sturen en reguleren van de eigen ontwikkeling ten aanzien van leren, resultaatgericht werken, initiatief nemen en zelfstandig optreden, flexibiliteit.
  • Nadenken en reflecteren over en verantwoording nemen voor eigen handelen wat wijst op betrokkenheid en kritische zelfbeoordeling.
  • Professioneel en effectief communiceren in het Engels en daarbij rekening kunnen houden met de doelgroep.

Inhoud

Niveau:
Verdiepend

Inhoud:
In dit semester (blok 5 en 6) ga je twee dingen doen om je Engelse vaardigheden te verbeteren:
  • Je gaat nog 1 keer de belangrijkste vaardigheid in het Engels oefenen: het houden van een commerciële presentatie in het Engels, gebaseerd op een product of dienst van jouw keuze.  In jaar 1 heb je al een commerciële presentatie gegeven in het Nederlands, dus de theorie wordt bekend verondersteld. Het dient een B2B sales presentatie te zijn en het format is een Pecha Kucha presentatie. Door dit format heb je minder tijd hebt om je boodschap over te brengen en kun je minder “leunen” op de PP. Alles hangt daarom af van je verbale overtuigingskracht in het Engels en je capaciteit om een bondig, soepel en overtuigend verhaal neer te zetten.
  • Verder ga je een eigen te kiezen leerlijn en eindproduct kiezen. Aangezien het leren van een taal een veelal individueel en continue proces is, ga je dit blok voor Engels je eigen leerdoel(en) opstellen. Je hebt gedurende je studie verschillende beroepsproducten gemaakt voor Engels, maar hebt wellicht onderdelen waar je meer aandacht aan had willen besteden, of onderdelen die je nog wilt oefenen, omdat je ze straks in het bedrijfsleven of voor een vervolgstudie dringend nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van je academisch vocabulaire en formele schrijfvaardigheid. De keuze is aan jou! De docent is aanwezig om je te helpen bij het zoeken van geschikt achtergrondmateriaal, om je feedback te geven op je (sub)producten en je te helpen identificeren welke taalonderwerpen je nog verder kunt verbeteren en welke vervolgstappen je kunt nemen.

Studiemateriaal:
Voor de meest recente informatie zie de boekenlijst op intranet: Hanze.nl/Ondernemen of de blackboard course.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance