Vak: Klinische Geneeskunde & Farmacotherapie theorie: Complexe zorgvragen credits: 1

Vakcode
PHLM19KGFT8T
Naam
Klinische Geneeskunde & Farmacotherapie theorie: Complexe zorgvragen
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
J.A. van der Vliet
Werkvormen
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Kennistoets - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Medisch deskundige:
  • De student integreert zelfstandig doeltreffende, ethisch verantwoorde, diagnostische vaardigheden bij een complex patiëntprobleem in de patiëntenzorg.
  • De student integreert zelfstandig doeltreffende, ethisch verantwoorde, therapeutische vaardigheden bij een complex patiëntprobleem in de patiëntenzorg.
  • De student integreert zelfstandig doeltreffende, ethisch verantwoorde en op het individu gerichte preventieve vaardigheden bij een complex patiëntprobleem in de patiëntenzorg.

Inhoud

In het vak Klinische geneeskunde & Farmacotherapie 8 “Complexe zorgvragen” wordt in studiejaar 3 aandacht geschonken aan patiëntproblemen in de levensfasen van preconceptie tot levenseinde. Daarbij vormt Healthy Ageing het theoretisch raamwerk aan de hand waarvan diverse complexe gezondheidsvraagstukken aan de orde komen. Centraal daarin staat tevens de vraag hoe de medische zorg op een geïntegreerde manier aan kan sluiten bij deze vragen. Studenten worden hiermee gestimuleerd om als mastergeschoolde zorgprofessionals te kunnen handelen, ook op het moment dat standaard interventies tekort schieten. Dit alles na een zorgvuldige afweging van en intercollegiaal overleg over de medisch-ethische en juridische aspecten die een rol kunnen spelen in complexe zorgproblematiek.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies