Vak: Stage 5 credits: 3

Vakcode
PHLM19STA5
Naam
Stage 5
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Grootoonk
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Feedbackfromulier stage - Stage

Leeruitkomsten

Voor de cursus Stage 4 tot en met 7 zijn de leeruitkomsten geformuleerd op basis van de centrale CanMeds beroepsrol, namelijk:

Medisch deskundige:

  • Als medisch deskundige voert de student in het kader van veelvoorkomende aandoeningen en afgestemd op de gepresenteerde gezondheidsproblemen en hulpvragen van patiënten, zelfstandig het diagnostisch proces uit.
  • Als medisch deskundige kan de student in het kader van veelvoorkomende aandoeningen en afgestemd op de gepresenteerde gezondheidsproblemen en hulpvragen van patiënten, een behandelvoorstel formuleren.
  • De student kan zijn keuzes binnen zijn professioneel handelen aan zijn supervisor binnen de stage verlenende instelling/praktijkleerplek op basis van best evidence toelichten.

Inhoud


Van studenten wordt verlangd dat ze gedurende de eerste twee schooljaren van de opleiding 7 stages van 3 weken lopen in het geneeskundig domein  om ook generieke competenties te verwerven. Op het moment dat een gesignaleerd patiëntprobleem buiten de ‘scope of practice’ van de PA i.o. valt moet hij op een adequate manier kunnen doorverwijzen of consulteren.
Na afloop van de stages heeft de student aangetoond dat hij bij verschillende patiëntproblemen een volledig consult met lichamelijk onderzoek en verslaglegging daarvan kan uitvoeren op een niveau van zelfstandigheid onder beperkte reactieve supervisie. De patiëntproblemen waaruit gekozen mag worden zijn door de opleiding beschreven in de vorm van Generalistische Entrustabele Professional Activities (GEPA’s) in de handleiding “Leren in de praktijk”, evenals de eisen aan stages.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies