Vak: Dilemma's credits: 5

Vakcode
REVH20DIL
Naam
Dilemma's
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.D. Berger
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Dilemma's - Opdracht

Leeruitkomsten

Competentie Organiseren, niveau 2:
LU4-De student onderzoekt eigen normen, waarden en overtuigingen; dit leidt tot keuzes in het professioneel handelen en de professionele loopbaan.
LU5-De student participeert in een gezamenlijk reflectieproces, vraagt feedback, reflecteert op eigen ontwikkeling en rol en nuanceert het eigen perspectief met andermans inzichten.

 

Inhoud

Niveau: verdiepend (2) 

Inhoud:
In de cursus Dilemma’s krijg je aan de hand van actualiteiten inzicht in juridische en maatschappelijke dilemma’s die spelen in het werkveld. Hoe worden ethische en culturele dilemma’s opgelost en welke positie neem je hierbij in? Je gaat aan de slag met zowel mondelinge als schriftelijke argumentatievaardigheden die deels in het Engels plaatsvinden bij de colleges van Cross Cultural Competence. En vanuit de basisethieken leer je bij de colleges Ethiek aan de hand van een analysemodel te komen tot een oplossing of weloverwogen moreel oordeel. Aan het eind van de cursus laat je aan de hand van een posterpresentatie zien dat je inzicht hebt in je eigen oordelen en handelen en dat van anderen. Dit inzicht is bepalend voor je ontwikkeling tot een integere juridische professional. De cursus Dilemma’s loopt gedurende één semester (óf twee blokken) en bestaat uit zowel colleges Ethiek als Cross Cultural Competence.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies