Vak: Outdoor & Sport Tourism credits: 5

Vakcode
SKVH22OST
Naam
Outdoor & Sport Tourism
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.S.R. Lo-A-Njoe
Werkvormen
  • Action learning
  • Gastcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
  • Stage internationaal
Toetsen
  • Outdoor & Sport Tourism - Performance assessment

Leeruitkomsten

LOLU 3: Coördineren, positioneren en begeleiden 
De Sportkundige coördineert, positioneert en begeleidt projecten en programma’s ter bevordering van sport en bewegen. De Sportkundige initieert deze projecten en voert deze beweegprogramma’s samen met anderen en onder begeleiding uit en is daarbij in staat om naar gelang de situatie een uitvoerende en coördinerende rol te vervullen op tactisch en operationeel niveau. 
 
LOLU 4: Leiding geven/ managen en organiseren 
De Sportkundige managet en organiseert binnen gestelde kaders en onder begeleiding een goede bedrijfsvoering en adequate uitvoering van de werkzaamheden en is daarin ondernemend. 
 
Leeruitkomst pedagogisch bekwaam (hoofdfase niveau):    
De sportleraar realiseert, binnen gestelde kaders en onder begeleiding, een veilige en ontwikkelingsgerichte leeromgeving voor leerlingen zodat zij zich sociaal-emotioneel en moreel verder ontwikkelen, rekening houdend met diversiteit en aandacht schenkend aan zelfvertrouwen en actieve leefstijl.   

Leeruitkomst vakinhoudelijke bekwaam (hoofdfase niveau):   
De sportleraar plant, realiseert, verantwoord en evalueert onder begeleiding en vanuit een gegeven kader, een ontwikkelingsgerichte leeromgeving in bewegingssituaties. Dit doet hij op basis van een aangereikte kader dat betrekking heeft op: vak visie, inzichten en ontwikkelingen op gebied van bewegen en sport.   

Leeruitkomst vakdidactisch handelen (hoofdfase niveau):   
De sportleraar realiseert onder begeleiding beweegprogramma’s passend binnen het leerplan van de vaksectie en het onderwijskundig beleid van de school.   

Leeruitkomst bekwaam in vakmatige ontwikkeling o.b.v. onderzoekend vermogen (hoofdfase niveau):   
De sportleraar voert onderzoek op basis van de interventiecyclus uit in zijn beroepssituatie. Hij doorloopt, onder begeleiding en binnen gegeven kaders, de interventiecyclus of delen ervan, en maakt daarbij gebruik van deels aangereikte theorieën om tot verbeteringen te komen. Dit proces voert hij op systematische en navolgbare wijze uit.  

 

Inhoud

Studenten maken kennis met de maatschappelijke waarde die gecreëerd wordt door bedrijven, ondernemers en not-only-for profit organisaties die outdoorconcepten aanbieden aan klanten in binnen en buitenland. Bijzonder aandacht is er daarbij voor verschillende outdoor-bedrijfsconcepten (intern) en de relatie en de mogelijke positieve en negatieve impact op de omgeving (extern) van outdooractiviteiten.  
 
Hoe kan met outdoorconcepten positief worden bijgedragen aan de SDG’s in een regio? We kijken daarbij op individueel niveau naar educatieve outdoorconcepten die deelnemers (kinderen en volwassenen) op een positieve manier in contact brengen met natuur en landschap en hen bewust maken van de waarde ervan (outdoor education en outdoor experiences). En we kijken op maatschappelijk niveau naar de manier waarop outdooractiviteiten op een duurzame wijze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een regio (sustainable outdoor tourisme) 
 
De student gaat, geïnspireerd door het voorgaande aan de slag met de ontwikkeling, positionering en organisatie van een persoonlijk outdoor en sporttourisme innovatieproject dat aansluit op de SDG’s en dat positief bijdraagt aan de ontwikkeling van een zelf te kiezen regio in binnen of buitenland. Tijdens het project legt de student contact met potentiële regionale stakeholders en test hij/zij het prototype uit met de medestudenten als deelnemer en critical friend. De student is daarbij verantwoordelijk voor de coördinatie, organisatie en (bege)leiding in de praktijk. De student presenteert tenslotte aan potentiële stakeholders het onderliggend (maatschappelijk) businessmodel van het persoonlijk outdoor en sporttourisme innovatieproject en levert dit daarna ter beoordeling. 

 

School(s)

  • Instituut voor Sportstudies