Vak: Afstuderen Buitenland credits: 30

Vakcode
TBVH4AFPBU
Naam
Afstuderen Buitenland
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
G.M.H. Broekema
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht internationaal
Toetsen
  • Afstuderen Buitenland - Opdracht

Leeruitkomsten

De student:
  • kan met gemiddelde ondersteuning, in een nieuwe, onbekende, gemiddeld complexe situatie een volledig technisch bedrijfskundig praktijk-onderzoekstraject uitvoeren;
  • kan de veronderstelde problematiek analyseren en diagnosticeren en hieruit een onderzoeksrichting afleiden;
  • kan een onderzoek afbakenen en plaatsen in de context;
  • kan een heldere vraag- doelstelling formuleren en vanuit een multidisciplinaire benadering uitwerken;
  • kan aannemelijk maken dat de onderzoeksresultaten betrouwbaar zijn;
  • zorgt ervoor dat de conclusies en aanbevelingen in overeenstemming zijn met de analyse van de onderzoeksresultaten en dat zij antwoord geven op de vraag- en doelstelling.
De instapeisen voor het afstuderen zijn te vinden in de OER.

Inhoud

Het afstuderen buitenland is een afstudeerproject dat plaatsvindt in het buitenland. De consequentie hiervan is dat begeleiding door de begeleidend docent plaatsvindt op afstand. De begeleidend docent komt niet op bezoek.

De student levert individueel, op basis van een door hem/haarzelf ontworpen adviesproject, een bijdrage aan de efficiency en effectiviteit van bedrijfsprocessen binnen een technische context. Het technische bedrijfskundige advies is optimaal afgestemd op de betrokkenen en de student heeft daarbij draagvlak gecreëerd voor zijn adviezen in de organisatie.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) staat de doelstelling als volgt verwoord:
“Doelstelling afstudeeropdracht
Het laatste studieonderdeel van de studie is de afstudeeropdracht. Het doel van de opdracht is het zelfstandig en geïntegreerd toepassen van de verworven kennis, samenwerking, oefening in beoordeling van het eigen werk, rapportage en presentatie.”
Je presenteert en verdedigt je afstudeerrapport voor een commissie van 3 leden, bestaande uit 2 docenten en een externe deskundige.