Vak: Psychologie van de groep credits: 10

Vakcode
TPDP21PSYGR
Naam
Psychologie van de groep
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
S.T.M. Wolters
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Arbeids- en organisatiepsychologie - Opdracht
  • Onderzoeksconcepten - Opdracht
  • Portfolio - Portfolio assessment
  • Sociale psychologie - Opdracht

Leeruitkomsten

Binnen deze cursus wordt gewerkt aan de Body of Knowledge van de Toegepast psycholoog. 

De student herkent en begrijpt de belangrijkste theorieën en concepten uit de Sociale psychologie, Methodologie en Arbeids- en organisatiepsychologie en koppelt opgedane inzichten aan de praktijk 

 

Inhoud

De cursus Psychologie van de groep maakt onderdeel uit van het curriculum van Module 2 – Basispsychologie van de groep en maatschappij.

In deze cursus Psychologie van de groep maakt de student kennis met centrale theorieën en concepten van de Sociale psychologie, Methodologie en Arbeids- en organisatiepsychologie. De student leert hoe hiermee gedrag van individuen in groepen begrepen, voorspeld en beïnvloed kan worden. Ook de toepassing van theorieën in onderzoek komt aan de orde; hoe kan een theoretisch concept ingezet worden om een uitspraak te doen over de empirie? 

Gedurende de cursus wordt er met diverse thema’s vanuit de Sociale psychologie en Arbeids- en organisatiepsychologie zowel praktijkgericht als onderzoeksmatig aan de slag gegaan door het maken van huiswerk en portfolio-opdrachten. Hierbij gaat het om het verbinden van de theorie aan de praktijk. Tijdens de werkcolleges worden de gemaakte opdrachten besproken, wordt theorie aan waarnemingen gekoppeld en wordt er een aanvulling gegeven op de theorie uit het boek.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies