Vak: Psychologie Basiskennis credits: 2

Vakcode
TPVP20INL
Naam
Psychologie Basiskennis
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
2
Taal
Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

Toepassen van de Psychologische body of knowledge (leeruitkomst 8)

Niveau per leeruitkomst:
Inleidend

Cursusleeruitkomsten
  1. De student legt de gangbare concepten, modellen en perspectieven uit de (inleiding in de) psychologie uit.
  2. De student gebruikt concepten, modellen en perspectieven uit de psychologie om voorbeelden uit de praktijk te geven en te verklaren?

Inhoud

In deze cursus ga je aan de slag met verschillende psychologische concepten, modellen en perspectieven aan de hand van opdrachten. We kiezen daarbij voor een werkwijze die begint bij jezelf. Heb je een voorlopig antwoord op vragen zoals je die in de latere beroepspraktijk van de HBO-TP tegen kunt komen? Wat zegt je gezond verstand, wat zegt je intuïtie en ervaring?
Je bestudeert zelf het betreffende onderwerp in het studieboek en gaat hier thuis en tijdens de werkcolleges mee aan de slag in de vorm van opdrachten. Moet je je inzichten bijstellen? Worden jouw ideeën bevestigd? Ontdek je belangrijke inzichten over het hoe en waarom en waartoe van onze gedragingen? Welke begrippen of concepten zitten daarachter? Welke nieuwe vragen roept het op?
 
Je gaat dus met behulp van het studieboek en je eigen kennis en ervaring op speurtocht en aan het eind van de tocht heb je een andere inhoud in je rugzak. Er zullen nieuwe vondsten (inzichten, concepten) zijn gedaan, en oude - bij nader inzien minder bruikbare - dingen, hebben we opgeruimd. Je leert door actief op pad te gaan en op een volgende tocht zul je beter voorbereid zijn.


Bijzonderheden:

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies