Vak: Instructeur koken credits: 3

Vakcode
VDVH0KIK
Naam
Instructeur koken
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
A.A. Bandringa
Werkvormen
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Instructeur koken - Professioneel product

Leeruitkomsten

1.   De student organiseert een kookles voor een specifieke doelgroep met een bepaald thema, formuleert een passend programma en voert deze kookles in de praktijk uit (1.12).

De inhoud en uitvoering van deze les worden beoordeeld door de docent op professionaliteit.

 

Inhoud

Ervaring opdoen met het voorbereiden en geven van instructies bij praktische kooklessen.
 
In deze module wordt aandacht gegeven aan de volgende thema’s: Opstellen van een draaiboek voor een kookles;
Begeleiding van groepen bij praktische kooklessen (studenten van andere opleidingen); Voorbereiden van kooklessen;
Demonstreren van kooktechnieken;
Basistechnieken koken; Receptenleer.
 
Geeft voorlichting over:
  • Gezonde Voeding
  • Lezen van voedingsetiketten
  • Inkoop van voeding
  • Kosten van Voeding
  • Bewaren van Voeding
  • Etiquette (tafeldekken, servies, glazen, basistafelmanieren)
 
De studenten Voeding en Diëtetiek geven hun kookinstructie aan HG- studenten die de keuzemodule ‘Basiskoken’ doen. Dit betekent dat voor beide keuzemodules (VDVH0KBK en VDVH0KIK) een minimum inschrijving nodig is.
 
Professioneel product (kookles) Propedeuse moet zijn gevolgd. Deelname via sollicitatieprocedure (docent)
 
Het minimum aantal deelnemers is 4. Bij te weinig deelnemers gaat de keuzemodule niet door.
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies