Vak: Kennis verwerven en onderzoek doen Vetten credits: 5
- Vakcode
- VDVP20KVOV
- Naam
- Kennis verwerven en onderzoek doen Vetten
- Studiejaar
- 2022-2023
- ECTS credits
- 5
- Taal
- Nederlands
- Coördinator
- M. Lejeune
- Werkvormen
-
- Action learning
- Toetsen
-
- Portfolio assessment - Portfolio assessment
Leeruitkomsten
De student verzamelt, m.b.v. lessen en aangereikte literatuur, voldoende informatie voor de uitwerking van het vraagstuk en op het gebied van koolhydraten, interpreteert en past deze informatie correct toe.
Inhoud
Competentie: Kennis verwerven en onderzoek doen – niveau 1 – Koolhydraten, kwantitatief onderzoek
Kennisonderwerpen:
Kennisonderwerpen:
KH-behoefte, onderscheid suikers, zetmeel, vezel, alcohol in relatie tot gezondheid, voedingsrichtlijnen voor macronutriënten en vezel, KH/suiker/vezel inname in NL, glycemische index, glycemische last, effect voedsel op microbioom, voeding in verschillende levensfasen. Productkennis, relevante voedingsclaims, granen productkennis en graanproducten, voedselketen, duurzaamheid. Vezelverrijkt, obstipatie, diarree, Bristol Stool Chart. Mono- di- en polysachariden, afbraak en metabolisme van KH, functie van KH in het lichaam. Energie huishouding in de cel, vertering en afbraak van KH, glucose homeostase, fermentatie van vezels, darmgezondheid, obstipatie, microbioom. motivatie tot gedragsverandering, emotie en psychische stoornissen receptuur, voedingswaarde, nevo. |
Opgenomen in opleiding(en)
School(s)
- Academie voor Gezondheidsstudies