Vak: Operations Management credits: 10

Vakcode
BKVH3OPM
Naam
Operations Management
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Moman
Werkvormen
Toetsen
  • Opdracht OPM - Opdracht

Leeruitkomsten

De student kan een goed doordachte analyse en ontwerp maken voor een organisatie ondersteund met Operations Management methoden en technieken.
De student laat zien zich actief te verdiepen in theorie en technieken binnen Operations Management en opgedane inzichten buiten de reguliere lesstof zichtbaar te delen met medestudenten."
De student laat passende projectmatige en communicatieve vaardigheden zien om constructief samen te werken aan het teweegbrengen van effectieve interventies binnen een organisatie."

Inhoud

Het werkterrein van de bedrijfskundige beslaat vele taakgebieden zoals Marketingmanagement, HR-management, Financieel management, Informatiemanagement. Deze zijn ondersteunend aan Operations management wat waarde creatie levert voor de maatschappij, klanten, medewerkers en aandeelhouders.

De bedrijfskundige heeft het voorrecht het overzicht te hebben op de keten. Als voorbeeld is het overzien van de effecten van de ene beslissing op een van de taakgebieden. Een bedrijfskundige kan goed redeneren op basis van een continu proces van gegevensverzameling en analyse. Daarbij is de bedrijfskundige is gericht op de vragen en problemen van een organisatie en de betrokken stakeholders. Het is een vaardigheid om eigen observaties en interpretaties te koppelen aan bedrijfskundige kennis. Zo kunnen bedrijfskundigen goed onderbouwen welke interventies zij moeten inzetten en welke vervolgstappen ze moeten nemen. In deze onderwijsperiode ontwikkelt de student zich in zijn beroepstaak als verbeteraar van de operations functie. Met bedrijf simulaties (games) gaat de student gestructureerd en onderzoekend de operations functie als verbeteraar ontwikkelen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde