Vak: Beroepsproduct 3: Business Model Canvas credits: 10

Vakcode
BKVP23BP3
Naam
Beroepsproduct 3: Business Model Canvas
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
C. Lammerts
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen

Leeruitkomsten

Bedrijfskundig handelen: De bedrijfskundige past de handelingscyclus toe zodat er op methodische wijze een bijdrage wordt geleverd aan de oplossing van cross-functionele bedrijfskundige vraagstukken, waarbij de focus ligt op meervoudige waarde creatie. Hierbij wordt op een gedegen 
manier gebruikt gemaakt van de theoretische concepten uit de bedrijfskunde.

Onderzoekend handelen: De Bedrijfskundige levert een bijdrage aan de doelstellingen van de organisatie door zelfstandig, een valide en betrouwbaar praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Daarbij wordt methodisch gewerkt aan de hand van de onderzoekscyclus, wordt kennis uit andere onderzoeken toegepast en onderzoekende houding aangenomen.

Innovatief en ondernemend handelen: De Bedrijfskundige is een ondernemende professional die kansen ziet en benut om de organisatie te verbeteren en in staat is om kansrijke innovaties m.b.t. proces, product en/of dienst te ontwikkelen en te realiseren, zodat waarde wordt gecreëerd voor interne en externe stakeholders.

Verbindend handelen: De Bedrijfskundige beschikt over een breed spectrum aan communicatieve kennis en vaardigheden zodat hij binnen en tussen organisaties en op verschillende niveaus kan communiceren en effectieve en gedragen interventies kan plegen en samenwerkingsvormen tot stand kan 
brengen.  

Persoonlijk leiderschap tonen: De Bedrijfskundige handelt vanuit een moreel kompas en is in staat kritisch te reflecteren op het eigen handelen en op basis hiervan zich als professional continu te verbeteren en zich daardoor ontwikkelt tot ‘een innovatieve en reflectieve professional’ gericht op een leven lang leren. Hij beschikt over een sterk zelfbewustzijn en zelfsturend vermogen.     

Inhoud

Niveau 1
Je voert Bedrijfskundige activiteiten uit met toepassing van een model en/of methode, op basis van een uitgevoerde analyse van een vraag. Activiteiten zijn gericht op diagnose, ontwerp en uitvoering van Bedrijfskundige vraagstukken met een lage complexiteit. Je evalueert deze activiteit en de uitkomsten ervan, zodat gewerkt kan worden aan passende oplossingen

Niveau 2
Je analyseert bedrijfskundige vraagstukken met een gemiddelde tot hoge complexiteit in de context van de organisatie. Daarbij maak je een keuze uit meerdere methoden en/of modellen. Je exploreert met direct betrokkenen over mogelijke oorzaken en oplossingen en de daar uit voortvloeiende activiteiten, gebruikmakend van de kennis van die betrokkenen, zodat de kwaliteit van de diagnose en oplossingen worden verhoogd.

Niveau 3
Je werkt vanuit een heldere visie, weet welke activiteiten uitgevoerd moeten worden en welke rol wat moet gaan doen (visie, actie, rol). Daarbij werk je systematisch aan het opdoen van bedrijfskundige kennis in verschillende bedrijfskundige vakgebieden en hun onderlinge samenhang, zodat je een gedegen diagnose kan stellen en vervolgens bijdraagt aan de beheersing, verbetering en/of vernieuwing van organisaties.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde