Vak: Civiele Techniek 1 credits: 5

Vakcode
BVVP23CT1
Naam
Civiele Techniek 1
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M. Pops
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Civiele Techniek 1 - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

De student herkent en onderscheidt de verschillende deelgebieden binnen de civiele techniek en kan daarmee binnen een bestaand gebied civieltechnische werken herkennen en begrijpen. 
 

De student herkent en krijgt inzicht in grondeigenschappen en kan hiermee de grondmechanische werking van een eenvoudige grondlagenopbouw verklaren. 

De student herkent verschillende soorten wegstructuren en kan de opbouw van de wegstructuren verklaren in relatie tot de bestaande omgeving. 

De student stelt een toekomstbestendig wegontwerp op en verklaart aanzicht en opbouw op basis van gegeven maatvoering en gekozen materialisatie.   

Inhoud

In dit blok maakt de student kennis met civiele techniek. De geschiedenis, het heden en de toekomst van de civiele techniek wordt geschetst.
Verder kijken we in dit blok naar boven- en ondergrondse infrastructuur; wegenbouw en kabels en leidingen. De student doet onderzoek naar mogelijke wegontwerpen binnen een dorp. Kijkt naar materialisatie en uitvoering en doet onderzoek naar de benodigde ondergrondse infastructuur. Aan het einde maakt de student een wegontwerp en presenteert dit in een doorsnedetekening van de wegstructuur.