Vak: Civiele Techniek 2 credits: 5

Vakcode
BVVP23CT2
Naam
Civiele Techniek 2
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
D. Ernsten
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
Toetsen
  • Civiele Techniek 2 - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

De student begrijpt hoe de waterketen functioneert, i.r.t. oppervlaktewater, grondwater en riool- en drinkwater en kan hiermee de bestaande waterketen in een dorp verklaren en eenvoudige ontwerpen voor verbetering hiervan maken en uitleggen. 

De student begrijpt de civieltechnische, water gerelateerde, ontwerpkeuzes in een bestaande omgeving en maakt eenvoudige ontwerpen voor de verbetering hiervan. 

 

Inhoud

In dit blok kijkt de student naar de natte infrastructuur. De geschiedenis en ontwikkeling van Nederland Deltaland wordt in beeld gebracht.
Door middel van geologie en grondmechanica krijgt de student inzicht in grondopbouw en gronddraagkracht. De student leert de watercyclus te begrijpen, van oppervlaktewater, naar grondwater en riool- en drinkwater. Waterbouwkundige constructies, zoals oeverbescherming en kademuren, worden behandeld en tevens doet de student onderzoek naar de stabiliteit van de kademuren in Amsterdam. Aan het einde ontwerpt de student een haven in een stad, inclusief bijbehorende waterbouwkundige constructies.