Vak: Domein Professionele en persoonlijke groei 4 credits: 5

Vakcode
CEVP23PPG4
Naam
Domein Professionele en persoonlijke groei 4
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M. Bulten
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • PPG – PD / portfolio - Overige toetsing
  • PPG–skills 4 / glossy - Overige toetsing
  • PPG–skills 4 / interviewen - Overige toetsing
  • Recht & ethiek - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Opleidingscompetenties:
  • KOERS BEPALEN; De CE’er zet de commerciële koers uit. Dit doet hij op basis van zijn visie, de kansen die hij in de markt ziet en het duurzame concurrentievoordeel van de organisatie waarin hij werkzaam is. Omdat hij niet in een vacuüm werkt is de CE’er een bruggenbouwer die zowel kennis als mensen verbindt.
  • WAARDE CREËREN ; De CE’er geeft invulling aan de commerciële koers door duurzame waarde te creëren voor zowel de klant, de organisatie en de maatschappij. Dit doet hij op basis van analyse van data en onderzoek, gericht op het meten van het daadwerkelijk gedrag van de klant. Hij weet deze analyse te vertalen naar een aanpak.
  • BUSINESS DEVELOPMENT; De CE’er ontwerpt in co-creatie met stakeholders onderscheidende en/of vernieuwende concepten en verdienmodellen voor de optimalisatie van waarde voor alle relevante stakeholders. Hij anticipeert op en/of initieert veranderingen en verkrijgt draagvlak van de stakeholders gedurende het ontwikkelproces.
  • REALISEREN; De CE’er realiseert vanuit het ontwikkelde concept een duurzaam commercieel (deel)product of dienst voor bestaande- en potentiele stakeholders. De CE’er draagt creatieve oplossingen aan, faciliteert (onderdelen van) het uitvoeringsproces toont doorzettingsvermogen en neemt (financiële) verantwoordelijkheid om samen met interne- en externe partijen tot het gewenste commerciële resultaat te komen. Tijdens de realisatie draagt hij zorg voor het commitment van stakeholders.
21st-century skills:
  • Creativiteit
  • Samenwerken
  • Initiatief
  • Doorzettingsvermogen
  • Aanpassingsvermogen
  • Communicatief
  • Verantwoordelijkheidsbesef
  • Commercieel bewustzijn
  • Leiderschap
  • Nieuwsgierigheid
  • Kritisch denken
Leeruitkomsten:

PPG
De student kan:
- zichzelf aan de hand van een zelfgemaakt gematerialiseerd product op professionele wijze presenteren en geeft hierbij inzichten op persoonlijk en professioneel gebied.
- een interview met een beroepsprofessional voorbereiden, individueel uitvoeren en hiervan schriftelijk verslag doen.

Recht & ethiek
Door het behalen van deze leeruitkomst is de student in staat om juridische en ethische kaders te begrijpen en toe te passen binnen commerciële economie. De student kan juridische kwesties identificeren, relevante wet- en regelgeving interpreteren en ethische dilemma's herkennen en oplossen. Deze vaardigheden stellen de student in staat om juridisch en ethisch verantwoorde beslissingen te nemen, compliant te zijn met wet- en regelgeving, en een professionele en verantwoordelijke benadering van commerciële activiteiten te tonen binnen de bredere context van commerciële economie.

PD-portfolio

Door het behalen van deze leeruitkomst is de student in staat om een professioneel portfolio samen te stellen dat een weerspiegeling is van persoonlijke groei, competentieontwikkeling en prestaties binnen de opleiding Commerciële Economie. Het portfolio toont de bekwaamheid om relevante bewijzen en materialen te selecteren en presenteren, evenals het vermogen om kritisch te reflecteren op het eigen leerproces en competentieontwikkeling. Deze vaardigheden stellen de student in staat om zichzelf effectief te presenteren aan potentiële werkgevers en stakeholders, en een bewuste en actieve rol te spelen in de eigen professionele ontwikkeling binnen commerciële economie.

Glossy:

Door het behalen van deze leeruitkomst is de student in staat om een professionele glossy te ontwerpen en produceren binnen de context van commerciële economie. De student kan aantrekkelijke lay-outs creëren, beelden selecteren en bewerken, teksten schrijven en samenwerken in een team bij het maken van een glossy-publicatie. Deze vaardigheden stellen de student in staat om marketingboodschappen en merkidentiteit effectief over te brengen via glossy-publicaties en waardevolle bijdragen te leveren aan marketingcommunicatie binnen commerciële economie



 

Inhoud

Niveau:
Inleidend

Inhoud
In de blokken 1 tot met 3 van PPG-skills heb je via allerlei opdrachten, modellen, theorieën, oefeningen, kritische reflecties en peerreviews inzicht gekregen in je eigen vaardigheden en kwaliteiten. Daarover heb je bij de afronding een presentatie gehouden aan de hand van een fysiek product. 
Je hebt (zonder dat je het misschien doorhad) veel informatie verzameld over jezelf. Tijd om uitkomsten te vertalen in en mooi eindproduct: je glossy of website. Hierin verwerk je jouw verkregen inzichten (en eventueel nieuw te genereren inzichten) op een creatieve wijze waarmee jij jezelf op een professionele wijze presenteert aan toekomstige (stage)bedrijven en werkgevers. Je introduceert het merk 'Ik'.

Je voert beide opdrachten zelfstandig en in je eigen tijd uit en bewaakt hierbij zelf je planning en voortgang.
 
Studiemateriaal:
Edubook (Edumundo)