Vak: Animatie ontwerp credits: 5

Vakcode
CMVB22KEUAO
Naam
Animatie ontwerp
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
I.K. Visser
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Animatie ontwerp - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • A) Je brengt duidelijk over welke informatie en uitgangspunten je hebt gebruikt bij de ontwikkeling van je animatie. Dat doe je bijvoorbeeld in een overzichtssheet waarin je alles in een oogopslag kunt overbrengen. 

  • B) Je werkt een gevisualiseerd concept uit waarin de kerngedachte van je animatie goed overkomt, waarin de werking van je animatie wordt overgebracht en onderbouwd én waaruit duidelijk wordt volgens welke rationale is gewerkt. Je laat onder andere zien hoe tussentijdse resultaten hebben geleid tot het eindwerk.   

  • C) Je levert een animatie op met een duidelijke opbouw en afsluiting (storytelling) als uitwerking van de oriëntatie en het concept. 

Inhoud

Je maakt een animatie in een stijl naar keuze die past bij je gekozen audiofragment. Hiervoor maak je een selectie van een podcast, interview, muziekstuk, cabaret, spoken word of andere vorm van audio. Je animeert vervolgens een compleet verhaal dat ondersteunend is en een toevoeging is aan de audio. Tijdens de lessen ga je actief aan de slag met kleinere animatie opdrachten, wissel je inspiratie uit en krijg je animatie theorie zoals bv de Animation Principles. 

OPDRACHT
Je animeert een audiofragment in passende stijl met eigen illustraties/ beeld. Daarbij zet je de theorie en opdrachten uit de lessen in. Je maakt het proces visueel inzichtelijk en licht het toe. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT