Vak: Product Prototyping credits: 5

Vakcode
CMVB23PPT
Naam
Product Prototyping
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
B.J. Hoekman
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Product prototyping - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • B) Je vertaalt de belangrijkste ontwerp voorwaarden naar kwaliteitseisen voor een product.
  • B) Je maakt verbeteringen aan (het concept voor) het prototype op basis van verschillende evaluatieresultaten, waarbij een passende evaluatietool is gebruikt. 
  • C) Je maakt een kwalitatief hoogstaand prototype van een digitaal product naar keuze
  • C) Je gebruikt bij de realisatie van je prototype passende tools en technieken, je geeft een motivatie voor de keuze voor de tools en technieken. 
  • D) Je evalueert je prototype op kwaliteit, bruikbaarheid en toegankelijkheid met een passende tool. Je motiveert de keuze voor de tool.
  • D) Je evalueert het prototype van anderen op kwaliteit, bruikbaarheid en toegankelijkheid en de bevindingen daarvan op een professionele manier terugkoppelen.
     

Inhoud

Product Prototyping is een verdiepend vak waarbij studenten leren om kwalitatief hoogwaardige prototypes te ontwikkelen. De focus van dit vak ligt daarbij op vakmanschap en de kwaliteit van producten die ontwikkeld worden. Student kiezen zelf aan wat voor soort product ze willen werken en kunnen zo hun eigen verdieping binnen de opleiding zoeken.

In dit vak leer je hoe je de belangrijkste ontwerp voorwaarden kan distilleren en hoe deze vervolgens vertaald kunnen worden naar een bruikbaar product voor de eindgebruiker. Je leert bij het ontwikkelen van prototypes de juiste tools en technieken te gebruiken passend zijn voor het product wat je wilt realiseren. De student wordt daarbij ondersteund met workshops door docenten met verschillende specialismen. Tijdens het ontwerpproces leer je hoe je prototypes op een professionele manier kan evalueren door feedback van elkaar en experts te verzamelen.

OPDRACHT
Voor dit vak maak je op individuele basis een interactief prototype van een digitaal product naar keuze. Tijdens het ontwerpproces evalueer je het prototype op regelmatige basis om zo verschillende iteraties te kunnen maken. De kwaliteitseisen, ontwerpkeuzes en evaluaties beschrijf je in een ontwerpproces verslag.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT