Vak: Communicatie in organisaties credits: 5

Vakcode
COVB23THY7
Naam
Communicatie in organisaties
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M.E.M. Boer
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Communicatie in organisaties - Overige toetsing

Leeruitkomsten

1. Context en Strategie
1. Analyseert ontwikkelingen die relevant zijn voor de organisatie, overziet internationale en interculturele ontwikkelingen en vertaalt de implicaties hiervan naar het communicatiebeleid van de organisatie.
2. Overziet recente ontwikkelingen in het (internationale) vakgebied en medialandschap en gebruikt deze inzichten bij het vertalen naar de communicatiestrategie.

2. Doelgroep & gedrag
5.Beoordeelt inzichten uit kennis en theorie om effectieve communicatie-interventies te onderbouwen.

6. Verbinding & begeleiding
12. Organiseert interactie en samenwerking, zorgt voor (netwerk) ontmoetingen, vergroot zijn (internationale)netwerk en spreekt dit netwerk aan bij specifieke kennis-of informatiebehoefte. 

Inhoud

Deze keuzemodule is bedoeld voor ondernemende communicatiestudenten die zich willen ontwikkelen tot een communicatiespecialist in organisaties. We analyseren de werking en het doel van organisaties en samenwerken en verdiepen ons in de dynamische omgeving van politieke sensitiviteit, leiderschap en stakeholders. Ook nemen we het proces van samenwerken en veranderingsprocessen onder de loep en het gedrag van mensen in groepen en organisaties. Een van de lessen vindt plaats op locatie waarbij we samen met professionals uit het werkveld sparren en leren over een verandervraagstuk.  

Ook gaat de module in op de (toekomstige) rol als ondernemende professional waarin de student grip leert krijgen en houden op het communicatiewerk binnen een organisatie.  

Toetsing betreft een portfolio dat bestaat uit 2 inhoudelijke analyses over trends en organisaties en de uitwerking van een communicatieplan. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT