Vak: Project Event: Oriëntatie op het beroep credits: 5

Vakcode
COVP21OOB1
Naam
Project Event: Oriëntatie op het beroep
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
S.M. Kremer
Werkvormen
  • Opdracht
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Event: Oriëntatie op het beroep - Overige toetsing
  • Visuele communicatie 1 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

In blok 1.1 ontwikkelt de student bij het project de volgende competenties met bij behorende programmaleeruitkomsten en vakleeruitkomsten:
 
Competentie Programmaleeruitkomst Vakleeruitkomsten
2. Doelgroep & gedrag 3. Voert een praktijkonderzoek methodisch uit en hanteert daarbij passende onderzoeksmethoden.




5. Verantwoordt communicatie-interventies op basis van kennis, theorie en inzichten uit onderzoek.
-De student onderzoekt het werkveld van een communicatieprofessional op basis van een zelfgekozen mogelijk beroep en maakt dit duidelijk in een onderzoeksdoel en –vragen.
- De student doet onderzoek door gebruik te maken desk- en fieldresearch (interviews) naar communicatieprofessionals op de locatie waar de professional werkzaam is.
- De student verantwoordt de gemaakte keuzes op basis van kennis, theorie en inzichten uit het onderzoek.
4. Planning & organisatie 9. Ontwerpt planningen voor de implementatie van beroepsproducten rekening houdend met doelgroepen, doelstellingen en budget en organiseert de uitvoering. - De-student maakt een planning en budget voor het project en het evenement en draagt zorg voor de organisatie van het evenement en de eigen stand. 
6. Verbinding & begeleiding 12. Organiseert interactie en samenwerking, zorgt voor (netwerk) ontmoetingen, vergroot zijn (internationale) netwerk en spreekt dit netwerk aan bij specifieke kennis- of informatiebehoefte. - De student legt contact met professionals, houdt een interview en staat op een professionele wijze op de beroepenmarkt.
- De student werkt samen met andere (communicatie)groepsleden, neemt initiatief, komt afspraken na, communiceert en houdt rekening met de andere groepsleden.
 

Bij Visuele Communicatie van blok 1.1 worden de volgende competenties met bij behorende programmaleeruitkomsten en vakleeruitkomsten ontwikkeld:
 
Competentie Programmaleeruitkomst Vakleeruitkomsten
3. Concept & creatie 6. Werkt een (creatief) concept uit dat aansluit bij de wensen van de (internationale) doelgroep en/of de doelstellingen van de organisatie. 
 
-De student maakt een gestructureerd word-document aan de hand van de basisprincipes van WORD en gebaseerd op de CMI-standaard. 
  8. Creëert relevante content die aansluit bij het concept en bij de doelstellingen van de organisatie. -De student creëert een infographic met Adobe Illustrator, gebaseerd op de basisprincipes van grafisch design, met een gestructureerde lay-out en onderbouwd kleurenschema waarin de functie van de professional duidelijk is verbeeld.
 


 

Inhoud

Het werkveld van de communicatieprofessional is breed en divers. Bij wat voor soort organisaties is een communicatieprofessional werkzaam en wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?
Bij het Project is het doel van dit blok dat studenten in groepjes gaan samenwerken om inzicht te krijgen in het toekomstige beroep als communicatieprofessional én dat zij de opgedane inzichten hiervan delen met hun medestudenten en toekomstige studenten tijdens een job fair op de Open dag van de opleiding Communicatie. Tijdens het project wordt er gewerkt met de SCRUM-methode.
De student doet onderzoek door middel van:
  • Deskresearch en literatuuronderzoek
  • Netwerken
  • Bedrijfsbezoeken
  • Interviewen communicatieprofessionals
Daarnaast maakt de student een draaiboek en een verbeeldingsplan voor de demonstratie op de Open dag. 

Bij Visuele Communicatie leert de student om een gestructureerd word-document te maken en de uitkomsten van het onderzoek te visualiseren in een infographic middels het programma Adobe Illustrator. 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT