Vak: Aandrijfsystemen credits: 15

Vakcode
ELVB23DSYS
Naam
Aandrijfsystemen
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Hoogerwerf
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Aandrijfsystemen - Opdracht

Leeruitkomsten

DefiniĆ«ren: De beginnend beroepsbeoefenaar brengt een probleem of de klantbehoefte eenduidig in kaart, plaatst deze in de juiste context, raadpleegt relevante bronnen en zet dit om in een doelstelling, probleemstelling en elektrotechnische eisen. 

Beheren: De beginnend beroepsbeoefenaar zorgt ervoor dat een elektrotechnisch product/dienst/proces conform specifieke kwaliteitscriteria functioneert door middel van reparatie, onderhoud of een (gebruiks-/onderhouds-)instructie. 

Professionaliseren: De beginnend beroepsbeoefenaar is in staat zich vaardigheden eigen te maken en deze bij te houden, is zelfsturend, constructief in het geven en ontvangen van feedback, laat flexibiliteit zien en kan helder communiceren. 

Inhoud

In deze module leer je alles over aandrijfsystemen; dit betekent de gehele omzetting van elektrisch vermogen naar mechanisch vermogen. Ook ga je op het gebied van de professionele vaardigheden aan de slag met je studiekeuzes voor jaar 3 en 4 in de vorm van onder andere een sollicitatietraining. 

Je start bij dit vak met een aantal basiskenniscomponenten waarin netwerktheorie (3-fasesystemen), mechanica en magnetisme aan bod komen. Als vervolg hierop verdiep je je in de vakgebieden vermogenselektronica, elektrische en mechanische aandrijvingen. Met alle opgedane kennis ben je in staat om een aandrijfsysteem te analyseren en een advies te geven over het functioneren van het systeem in de vorm van een vervangings-en/of onderhoudsvoorstel.