Vak: Project 1 credits: 5

Vakcode
ELVP22PRJ1
Naam
Project 1
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Engels
Coördinator
M.J. Deuzeman
Werkvormen
  • Probleem gestuurd onderwijs
Toetsen
  • Project Semester 1 - Opdracht

Leeruitkomsten

Ontwerpen 
De student overweegt verschillende oplossingsrichtingen om tot een gedetailleerd en goed onderbouwd (elektro)technisch product of proces, of een (elektro)technische dienst te komen. Daarbij baseert hij/zij zich op het programma van eisen en maakt gebruik van passende ontwerpmethodieken. Tevens houdt de student rekening met maatschappelijke belangen en engineeringstandaarden.
 
Realiseren 
De student realiseert en valideert een (prototype van een) product, dienst of proces op basis van een (elektro)technisch ontwerp. Daarbij maakt hij/zij passend gebruik van materialen, technieken en instrumenten. 

Professionaliseren 
De student is in staat zich vaardigheden eigen te maken en deze bij te houden, is zelfsturend, constructief in het geven en ontvangen van feedback, laat flexibiliteit zien en kan helder communiceren. 
 

Inhoud

Project 1 bestaat uit twee onderdelen: een kick-offproject en een semesterproject. De focus ligt hierbij op samenwerken en presenteren. 
 
  1. Kick-offproject: 
    Gedurende een week werkt de student in groepsverband aan een opdracht, waarbij gezamenlijk een resultaat wordt gerealiseerd. Op deze manier ervaart hij/zij wat een project is, hoe je samenwerkt in een team en waar je tegenaan loopt in projecten.
 
  1. Semesterproject: 
    In dit project ontwerpt, realiseert en test de student een fysiek product. Hierbij past hij/zij de kennis toe die is opgedaan bij de vakken van semester 1. De student werkt in groepsverband en iedere groep wordt begeleid door een docent/coach.