Vak: Praktijkgericht Onderzoek credits: 30

Vakcode
ETVB23PO
Naam
Praktijkgericht Onderzoek
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
D.E. Kramer
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
Toetsen
  • Scriptie - Verslag
  • Verdediging - Mondeling

Leeruitkomsten

Met praktijkgericht onderzoek toont de student aan in staat te zijn een vraagstuk of probleem volgens onderstaande leeruitkomsten binnen de grenzen van het vakgebied Ergotherapie uit te voeren. De leeruitkomsten gekoppeld aan beroepscompetenties onderzoeken en innoveren. 
 
De student toont aan in staat te zijn 

  1. een onderzoeksvoorstel methodisch te ontwikkelen of implementeren 
  1. gegevens uit vakliteratuur en authentieke ergotherapeutische beroepssituaties te verzamelen en te verwerken.   
  1. op basis van een analyse van de huidige en gewenste situatie een voorstel voor verandering, nieuwe werkwijzen, producten of diensten in een authentieke beroepssituatie te ontwikkelen of implementeren;   
  1. om te verantwoorden op welke wijze de ontwikkeling of implementatie van het voorstel bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van zorg;  
  1. de opbrengsten en inzichten te gebruiken voor het formuleren van effectieve en efficiënte (aanbevelingen voor) ergotherapeutische zorg of interventie in authentieke beroepssituaties.   
  1. zijn handelen en de kwaliteit van ergotherapeutische zorg of interventie te verantwoorden vanuit beroepskennis, inzichten en beschikbaar bewijs.  
  1. onderzoeksresultaten te presenteren binnen het vak ergotherapie. 

 

Inhoud

Gedurende één semester werken studenten in tweetallen aan hun afstudeeropdracht in de vorm van een praktijkgericht onderzoek binnen de ergotherapie. De studenten voeren een opdracht van een opdrachtgever uit, waarbij ze eerst een onderzoeksplan maken, dat ze na goedkeurig daadwerkelijk uitvoeren. 

Het eindresultaat is een bachelor scriptie die de studenten samen schrijven, waarna ze individueel een posterpresentatie en verdediging uitvoeren. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies