Vak: Risicomanagement credits: 5

Vakcode
FTVB23RSM1A
Naam
Risicomanagement
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
A.H. Hanema
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Risicomanagement - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

1. De student heeft kennis van de meest gebruikte risicomodellen en kan deze modellen toepassen op een casus.
2. De student voert een risicoanalyse uit voor een bedrijf, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen verzekerbare en niet verzekerbare risico’s.
3. De student adviseert een bedrijf over het afdekken van risico’s, waarbij het bedrijf al dan niet gebruik maakt van zakelijke schadeverzekeringen.
4. De student past elementaire kennis van het verzekeringsrecht toe op de advisering van particuliere en zakelijke verzekeringen.
5. De student past kennis van de polisvoorwaarden van verzekeringen toe in de advisering aan de particuliere en zakelijke klant.

 

Inhoud

Het vak Risicomanagement bestaat uit twee onderdelen: Risicomanagement algemeen en Schadeverzekeringen voor particulieren en bedrijven.
Binnen het onderdeel risicomanagement algemeen leren studenten om op basis van risicomodellen een risicoanalyse uit te voeren, waarbij ook aandacht is voor het risico dat de strategische doelen volgens het six capital-model niet gehaald worden. 
Binnen het onderdeel schadeverzekering voor partuclieren en bedrijven gaat het om de wijze waarop particulieren en bedrijven op basis van een risicoanalyse de verzekerbare risico's af kunnen dekken met de schadeverzekeringen die er voor particulieren en bedrijven bestaan. Dit onderdeel bereidt de studenten ook voor op de officiële Wft-examens Schadeverzekeringen Particulier en Schadeverzekeringen Zakelijk.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance