Vak: Werkplekleren 1 credits: 10

Vakcode
ITDP21WPL1
Naam
Werkplekleren 1
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
I. Waalkens
Werkvormen
  • Individueel
Toetsen
  • Werkplekleren 1 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • De student laat alle activiteiten gericht op het proces van ontwikkeling, ingebruikname en gebruik van ICT-systemen beheersbaar verlopen. (Optioneel)  
  • De student analyseert een (deel van een) systeem, applicatie, business architectuur, business proces en/of informatieproduct, rekening houdend met de onderlinge samenhang van deze lagen. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken passend bij de context. 
  • De student adviseert over (deel van een) systeem, applicatie, business architectuur, business proces en/of informatieproduct, rekening houdend met de onderlinge samenhang van deze lagen. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken en passend bij de context. 
  • De student (her)ontwerpt een (deel van een) systeem, applicatie, business architectuur, business proces en/of informatieproduct, rekening houdend met de onderlinge samenhang van deze lagen. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken en passend bij de context. 
  • De student realiseert een (deel van een) systeem, applicatie, business architectuur, business proces en/of informatieproduct. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken en passend bij de context. 
  • De student toont aan het een project planmatig te hebben uitgevoerd. 
  • De student voert op adequate en navolgbare wijze een praktijkgericht onderzoek uit ter onderbouwing van een fase of een deel van de opdracht. Hierbij gebruikmakend van de juiste standaarden en methodieken en passend bij de context. 
  • De student toont aan zelfstandig te kunnen werken alsmede initiatief te nemen en daarover te kunnen reflecteren. 

Inhoud

Door het maken van beroepsproducten op hun werkplek, kunnen HBO-ICT deeltijdstudenten voldoen aan de praktijkervaringseisen voor hun opleiding. Dit wordt werkplekleren genoemd (WPL). 

Studenten moeten aantonen dat hun werk of stageplek geschikt is voor WPL. 

WPL kan binnen de eigen organisatie of elders en kan een betaalde of onbetaalde baan betreffen. Aan het begin van elk semester moeten studenten een Plan van Aanpak maken voor hun WPL activiteiten in het semester. Voor dit document is vervolgens goedkeuring nodig van de betreffende WPL-docent. Ook de werkgever of het stagebedrijf moet schriftelijk instemmen met Werkplekleren. 

Voor HBO-ICT deeltijdstudenten waarvan de werkplek niet geschikt is voor WPL, biedt de opleiding mogelijkheden door middel van werkervaringsplekken. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT