Vak: Mobile App Development credits: 5

Vakcode
ITVB23KMO5
Naam
Mobile App Development
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.H. de Boer
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Mobile App Development - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • De student kent verschillende hedendaagse technieken die ingezet kunnen worden om een mobiele applicatie te ontwikkelen en kan hierin een weloverwogen en beargumenteerde keuze in maken.
  • De student kent diverse aspecten waarin het ontwikkelen voor een mobiel platform radicaal verschilt van ontwikkelen voor andere platformen.
  • De student kan verschillende methoden en technieken die specifiek zijn voor het mobiele platform in een eenvoudige applicatie inzetten.
  • De student kan 'best practices' op het gebied van UI in een mobiele applicatie toepassen.
  • De student kan een eenvoudige mobiele applicatie ontwikkelen, testen en deployen.

 

Inhoud

Heden ten dage is het mobiele platform de meest gebruikte computer in het dagelijks leven. Dit betreft niet alleen websites die geoptimaliseerd zijn voor het mobiele beeldscherm, maar tevens (en vooral) apps die native op de verschillende mobiele operating systems draaien.

In deze module kijken we naar de problemen en specifieke eisen die ontwikkeling voor mobiel met zich meebrengt. We onderzoeken de hiervoor meest gebruikte methoden en technieken, kijken naar de verschillende manieren waarop je een dergelijke app kunt testen en deployen, en gaan in op de vraagstukken die ontstaan wanneer je app moet werken met vele honderdduizenden gebruikers op tientallen diverse devices.

Tijdens het kwartaal moeten studenten op verschillende manieren een aantal kleine mobiele apps ontwikkelen, waarbij weloverwogen beslissingen gemaakt moet worden welke techniek ze in welke context inzetten en waarom. Op deze manier wordt duidelijk gemaakt welke afwegingen er allemaal spelen bij het ontwikkelen voor mobiel.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT