Vak: Software Startup credits: 5

Vakcode
ITVB23SSU
Naam
Software Startup
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.H. de Boer
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Software Startup - Overige toetsing

Leeruitkomsten

  • De student communiceert op diverse manieren effectief met verschillende geledingen en laat dit zien in het contact met een opdrachtgever/stakeholder.
  • De student reflecteert op zijn eigen functioneren binnen het team aan de hand van de theorie. 
  • De student reflecteert, op basis van feedback die opgedaan is in een professionele werksituatie, op zijn professionele houding en vertaalt dat naar acties op het gebied van professioneel handelen in een (internationale) professionele omgeving.

 

Inhoud

In dit vak krijgen studenten de unieke kans om hun eigen startup te ontwikkelen en hierbij van begin tot eind betrokken te zijn. Tijdens een periode van tien weken werken de studenten in projectvorm aan het uitwerken van hun idee tot werkende software, passend bij hun doelgroep. Naast de begeleiding van docenten, zullen er ook inspirerende (gast)colleges worden georganiseerd om de studenten te ondersteunen bij de verschillende aspecten van het opzetten van een startup. Dit vak biedt een unieke leerervaring en een praktijkgerichte aanpak waarbij studenten hun creativiteit en ondernemersvaardigheden kunnen ontwikkelen en direct toepassen in de echte wereld.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT