Vak: Integraal management credits: 15

Vakcode
MILB23INTEGRAAL
Naam
Integraal management
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
M.E. van Gehlen
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

  1. De student stelt het huidige strategische profiel van de organisatie vast en bepaalt de rol van de eigen organisatie-eenheid hierin.
  2. De student stelt op basis van de uitkomsten van de SWOT en confrontatiematrix, de ‘Raming Ongewijzigd Beleid’ (ROB) vast voor de organisatie.
  3. Formuleert op integrale wijze het INK-model op organisatieniveau, aansluitend bij het strategisch profiel en rekening houdend met de uitgevoerde analyses.
  4. De student maakt op basis van de geformuleerde doelstellingen een gedragen jaar(activiteiten)plan voor de eigen organisatie-eenheid.
  5. De student reflecteert op het eigen handelen gerelateerd aan de inhoud van de module en geeft actief vorm aan ontwikkel-, en verbeterpunten.

Inhoud

In deze module richten we ons op integraal management. Van een integraal manager wordt verwacht dat hij/zij aan medewerkers (in het eigen team) de kaders aangeeft waarbinnen ze hun werk zelf in kunnen vullen. De manager houdt daarbij goed in de gaten hoe de taken van het team samenhangen met andere activiteiten in de organisatie en met de omgeving, zodat de organisatie als totaal haar (strategische) doelstellingen bereikt.  Verschillende onderdelen die eerder in de opleiding aan de orde zijn geweest komen hier bij elkaar. Deze bevindingen worden in deze module gekoppeld op basis van een model van strategieformulering.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies