Vak: Psychologie van het individu credits: 10

Vakcode
TPDP21PSYIN
Naam
Psychologie van het individu
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
A.T. Sinnema
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Inleiding in de psychologie - Opdracht
  • Ontwikkelingspsychologie - Opdracht
  • Persoonlijkheidspsychologie - Opdracht
  • Portfolio - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

De student herkent en begrijpt de diverse theorieën en concepten uit Inleiding in de psychologie, Ontwikkelings- en Persoonlijkheidspsychologie en koppelt deze theorieën en concepten aan de praktijk. 

 

Inhoud

De cursus ‘Psychologie van het individu’ maakt onderdeel uit van het curriculum van Module 1 – Basispsychologie van het individu. 

In deze cursus Psychologie van het individu maakt de student kennis met de grondbeginselen van de Psychologie. Er worden verschillende psychologische thema’s besproken gericht op inleidende onderwerpen uit de psychologie, Persoonlijkheidspsychologie en Ontwikkelingspsychologie. Gedurende de cursus wordt er met diverse thema’s aan de slag gegaan door het maken van verschillende opdrachten. Hierbij gaat het om het verbinden van de theorie aan de praktijk (werk en privé). Tijdens de bijeenkomsten worden de gemaakte opdrachten besproken, wordt theorie aan praktische opdrachten en oefeningen gekoppeld en wordt er een aanvulling gegeven op de theorie uit de aangereikte literatuur. De eerste weken beginnen we met het kennismaken met inleidende onderwerpen (concepten) van de psychologie, daarna wordt er aandacht besteed aan Persoonlijkheidspsychologie en Ontwikkelingspsychologie. De toets betreft een portfolio met daarin voorbereidingsopdrachten en eindopdrachten. De eindopdrachten worden beoordeeld met een cijfer. 


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies