Vak: Organisatieverandering credits: 5

Vakcode
ASVA21SK8
Naam
Organisatieverandering
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R.M. van Rozen
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Organisatieverandering - Mondeling

Leeruitkomsten

Deze module draagt bij aan de Ad Sport leeruitkomst communiceren en adviseren.

De Ad sport professional ontwikkelt, adviseert, implementeert en evalueert onder begeleiding over strategie en beleid omtrent sport en bewegen. De Ad sport professional hanteert hierbij zelfstandig de beleidscyclus met als doel de continuïteit en kwaliteit van zowel de sport- en beweegproducten als de waarde voor de (sport)organisatie te borgen en te ontwikkelen

De kennis die wordt aangeboden in deze module heeft een relatie met het volgende kennisthema: toekomstbestendige organisatie van sport en bewegen. In deze module krijg je inzicht in organisatiekundige en veranderkundige principes en leer je deze toe te passen op een praktijkvraagstuk. Daarnaast bekwaam je je in adviesvaardigheden.

Inhoud

In deze module ga je verder met de opgedane kennis uit jaar 1, vanuit de challenge ‘Sportorganisatieontwikkeling’ (semester 1). Je leert aan de hand van een vraagstuk uit de praktijk hoe je het adviseren van organisaties aanpakt én het belang van een goede implementatie en evaluatie om een duurzame verandering tot stand te laten brengen. In deze module leer je op basis van verschillende modellen verandervragen te doorgronden en word je je bewust van je eigen rol in het veranderproces.  

Aan het einde van de module laat je in een eindpresentatie aan je opdrachtgever en de docent zien dat je de het vraagstuk hebt begrepen en kunt beantwoorden aan de hand van de aangeboden theorieën en modellen.

In deze module ga je actief aan de slag met een vraagstuk uit de praktijk. Tijdens de lessen krijg je theorie aangeboden, is er werktijd om aan je vraagstuk te werken en vragen te stellen en krijg je inspiratie uit de beroepspraktijk van gastsprekers.

Gedurende deze module heb je 4 uren les per week. Daarnaast werk je actief aan de opdracht en verdiep je je in de gevraagde theorie.

Tijdens deze module maken we gebruik van de verplichte literatuur: De kunst van veranderen, De Witte en Jonker en van verschillende artikelen van Blackboard.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Sportstudies