Vak: Vitaliteit @Work credits: 10

Vakcode
ASVA21VIW
Naam
Vitaliteit @Work
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
A.S. Trooster
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Vitaliteit @Work - Professioneel product

Leeruitkomsten

In de challenge Vitaliteit@work staat de ontwikkeling op de volgende LOLU’s centraal:

LOLU 2 - Onderzoeken en ontwikkelen
De Ad sport professional is een nieuwsgierige professional in de sport- en beweegcontext, die onder begeleiding methodisch te werk gaat vanuit een gezonde nieuwsgierigheid en proactieve houding. Hij stelt vragen, analyseert en interpreteert onder begeleiding resultaten van onderzoek. Op basis van de opgedane kennis en inzichten ontwikkelt hij onder begeleiding passende sport- en beweegproducten   

LOLU 4 - Coördineren en samenwerken
De Ad sport professional managet en organiseert binnen gestelde kaders onder begeleiding- en deels zelfstandig een goede bedrijfsvoering en adequate uitvoering van de werkzaamheden en is daarin ondernemend  

LOLU 5 - Communiceren en Adviseren
De Ad sport professional ontwikkelt, adviseert, implementeert en evalueert onder begeleiding over strategie en beleid omtrent sport en bewegen. De Ad sport professional hanteert hierbij zelfstandig de beleidscyclus met als doel de continuïteit en kwaliteit van zowel de sport- en beweegproducten als de waarde voor de (sport)organisatie te borgen en te ontwikkelen  
 

Inhoud

In een projectteam neem je de rol aan van extern adviesbureau voor een zelfgekozen organisatie. Het vraagstuk wat jullie gaan onderzoeken luidt: Wat is de meest effectieve aanpak voor organisatie X om, door middel van sport en bewegen, een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de vitaliteit van de werknemers op lange termijn? Jullie gaan niet zomaar interventies uitvoeren, maar kiezen op basis van gedegen praktijkgericht onderzoek de beste aanpak voor de eigen organisatie en werken dit uit in een multi-level vitaliteitsinterventie. 

Deze challenge biedt verdieping in het ontwerpen van effectieve multi-level vitaliteitsinterventies in de context van een organisatie. De thema’s die aan bod komen in deze challenge zijn onder andere interventieontwerp, gedragsverandering, (intern- en extern) praktijkgericht onderzoek, implementatieplannen, promotie, beweegactiviteiten, proces- en productevaluatie.

Er wordt gebruik gemaakt van programmatisch toetsen in eJournal, met in een planning vastgestelde aan te leveren datapunten en de bijbehorende deadlines. Aan het eind van de challenge volgt een beslismoment. In het beslismoment zal er getoetst worden of de student (individueel) voldoende ontwikkeling heeft laten zien en een voldoende eindniveau bereikt heeft om de leeruitkomsten na 14 lesweken aan te tonen.

Door middel van hoorcolleges en aanbevolen literatuur zal er theoretische kennis worden gedeeld. Op BlackBoard zullen de praktijkopdrachten worden gepubliceerd en toegelicht.
Tijdens de werkcolleges ben je in contact met jouw studiegenoten en de docenten. In deze momenten wordt er begeleiding geboden, is er ruimte voor het stellen van vragen, ontvangen van feedback en vinden beoordelingsmomenten plaats. Dit moment draagt bij aan het bereiken van het gevraagde eindniveau en om goede resultaten in de praktijk te kunnen leveren. Acht uur in de week is gereserveerd om te werken op locatie in de organisatie.

Omdat een groot deel van de feedbackmomenten, presentaties en het delen van producten in de werkcolleges plaatsvindt; is aanwezigheid in de werkcolleges een voorwaarde om te kunnen toetsen.

De totale studiebelasting van de challenge Vitaliteit@work (10EC) omvat per student 280 uur (10x28uur). Dit komt neer op een gemiddelde belasting van 20 uur per lesweek.
 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Sportstudies