Vak: Eindproduct credits: 5

Vakcode
CELB23EPD
Naam
Eindproduct
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.J. Pijbes
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Eindproduct - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Student is in staat om op basis van marktverkenning, concept, testing optie een volledig uitgewerkt rapport te maken voor de opdrachtgever waarin de volgende elementen moeten voorkomen. Delen uit de voorgaande beroepsproducten kunnen hiervoor worden gebruikt. De compleetheid van het rapport is bepalend.
2de deel van het eindproduct is de presentatie naar de opdrachtgever
1. Het kunnen bepalen op basis van analyse (onderzoek) het kernissue en probleem van de opdrachtgever
2. Het doorvertalen van dit probleem naar operationele en/of strategische opties (out of the box gedachte)
3. De opties kort uitwerken op conceptueel (business) niveau en een keuze maken van optie
4. De optie geheel uitwerken in een executie/projectplan over 2 jaar incl. financiele onderbouwing
5. Verslaglegging waarbij rapport max 20 pagina's mag zijn. Bijlage geen limit
6. Een presentatie naar de opdrachtgever incl. alle creativiteit en vormgeving

Inhoud

Semester 5 bestaat uit: het uitvoeren van een marktverkenning, het bouwen van  een prototype, het testen van dit prototype en het opstellen van een ondernemingsplan samen met het bouwen van de off- en online communicatie.

Dit onderdeel - eindrapport + presentatie bestaat uit:

1. de eindrapportage die volgens BCN richtlijnen opgesteld dient te zijn. Dag mag in MS word of in powerpoint. Indien je voor het laatste kiest dan moet de PPT rapportage gericht zijn en niet presentatie gericht. Tevens dien je voor het inleveren een GO/NO GO moment te kiezen met je docent. Denk hierbij aan MS word max 20 pagina's ex bijlage en PPT max 20 slides ex bijlages. Maak hierbij je eigen keuzes maar weet dat dit het rapport voor de minor os maar zeker ook ter overhandiging aan de opdrachtgever.
Het te beoordelen beroepsproduct is een rapport in Word of PPT en is verslaglegging/rapportrage incl. grafische vormgeving

2. Presentatie - dit zal bij de opdrachtgever gebeuren en hier zal je ook creatief moeten zijn dus geen standaard PPT maar een door jullie zelf bedachte creatieve invulling. Iedere groep krijgt 15 min zonder onderbreking de tijd zijn/haar verhaal te presenteren om een unieke wijze in een unieke locatie.

Belangrijk te weten: deze minor schrijft geen literatuur voor, de student(en) of teams van studenten bepalen zelf welke bronnen, literatuur, whitepapers of anders gebruikt moeten worden ter onderbouwing en/of visualisatie van het project. Voorop staat niet the theoretische onderbouwing maar de haalbaarheid van het business/marketing concept onderbouwd met feiten. Student (en) dienen zelfstandig - zoals bij een scriptie - deze minor uit te voeren en worden daarop ook beoordeeld.

Beroepsproduct eindrapportage dient ingeleverd te worden bij de begeleidende docent.

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance