Vak: Animatie ontwerp credits: 5

Vakcode
CMVB22KEUAO
Naam
Animatie ontwerp
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
I.K. Visser
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Animatie ontwerp - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten

A) Je visualiseert hoe je je audiofragment hebt geanalyseerd met behulp van de deelopdrachten uit de lessen. Deze analyse en het vormonderzoek vat je samen in een visueel overzicht.

B) Je werkt een visueel concept uit waarin je het verhaal, de stijl en animatietechnieken van je animatie duidelijk uitlegt en je keuzes onderbouwt. Je laat daarbij onder andere zien hoe eerdere experimenten hebben geleid tot de eindanimatie.   

C) Je levert een animatie op met een duidelijke opbouw en afsluiting (storytelling). Hierbij laat je zien hoe je van de oriëntatie (A) en het concept (B) tot je eindanimatie bent gekomen. De belangrijkste keuzes licht je hierbij toe.
​​​​​​​

Inhoud

Inhoud
Je maakt een animatie in een stijl naar keuze die past bij je gekozen audiofragment. Hiervoor maak je een selectie van een podcast, interview, muziekstuk, cabaret, spoken word of andere vorm van audio. Je animeert vervolgens een compleet verhaal dat ondersteunend en een toevoeging is aan de audio. Tijdens de lessen ga je actief aan de slag met kleinere animatie opdrachten, wissel je inspiratie uit en krijg je animatie theorie zoals bv de Animation Principles. 
  
Opdracht
Je animeert een audiofragment in passende stijl met eigen illustraties/ beeld. Daarbij zet je de theorie en opdrachten uit de lessen in. Je maakt het proces visueel inzichtelijk en licht het toe. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT