Vak: Project Experience Design credits: 5

Vakcode
CMVP23PED
Naam
Project Experience Design
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
T.G. Warringa
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Project Experience Design - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten

Demonstratie:

A) In het gevisualiseerd concept maak je zichtbaar hoe je onderzoek hebt gedaan naar de probleemstelling en de probleemcontext en hoe je op basis van de opgedane inzichten tot ontwerpvoorwaarden en bent gekomen.

B) In het gevisualiseerd concept toon je aan en visualiseer je hoe je op basis van de leeruitkomsten

C) Je demonstreert een high-fidelity prototype waabij je duidelijk maakt hoe je, op basis van het onderzoek en de concepten, digitale interactieve prototypes uit hebt gewerkt.

D) Je laat zien hoe jij het ontwerp tijdens het proces continu hebt geƫvalueerd en de toegevoegde waarde voor stakeholders hebt gevalideerd.

Ontwikkelportfolio:

C) Je beschrijft en visualiseert de interactie van het high-fidelity prototype waarin je duidelijk maakt hoe de interactie werkt. Je laat zien hoe de design cycle is toegepast en onderbouwt hoe iteraties en keuzes voor technieken hebben gezorgd voor een optimale aansluiting bij de wensen en behoefte van gebruikers en stakeholders

D) Je beschrijft en onderbouwt de toegepaste evaluatiemethoden en technieken om het ontwerp te verfijnen en te valideren en toetst of het prototype aan de ontwerpvoorwaarden voldoet

G) Je laat zien en beschrijft hoe verschillende rollen zijn ingezet, hoe iedereen een stem heeft gehad in het samenwerkingsproces en hoe gebruik is heeft gemaakt van diversiteit en verschillende zienswijzen binnen het team.
Je toont aan dat je rekening houdt met de wensen, eisen en achtergronden van diverse stakeholders (gebruikers, opdrachtgever, etc.)

 I) Je geeft blijk van een ondernemende houding. Je  laat zien hoe je de meerwaarde voor de stakeholders en haalbaarheid van het concept in de markt hebt onderzocht en op basis hiervan conclusies hebt getrokken

Inhoud

Inhoud

Tijdens het project Experience Design staat het ontwerpen van de ervaring van de gebruiker centraal. De oplossing voor de probleemstelling is vrij in te vullen en daarbij moet over de gehele ervaring voor de gebruiker worden nagedacht. Er is keuze uit diverse fictieve cases met opdrachtgevers. Tijdens dit blok wordt technische ondersteuning aangeboden om de experience te kunnen prototyperen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT