Vak: Professionele Vaardigheden 5: Advies credits: 5

Vakcode
COVB21CBC3
Naam
Professionele Vaardigheden 5: Advies
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M.L. Lukens
Werkvormen
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Adviesvaardigheden 5 - Overige toetsing
  • Taalontwikkeling 1 (Engels 1) - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Adviesvaardigheden
  1. De student hanteert effectieve en intelligente communicatieve vaardigheden die passend zijn voor een communicatieadviseur.
  2. De student kan zich verplaatsen in de diverse partijen die deel uitmaken van de omgeving van de opdracht en opdrachtgever.
  3. De student creƫert een volledig beeld van de behoeften van de partijen in een conflictueuze situatie.
  4. De student weet de kritische vragen te stellen die leiden naar ontwikkeling van de relatie met de opdrachtgever, naar intelligent adviseren en naar draagvlak bij de opdrachtgever.
  5. De student toont aan zich bewust te zijn van de adviesrol die hij aanneemt.

Aan deze competenties wordt gewerkt op niveau 2.

Taalontwikkeling (Engels)
De studenten kunnen een workshop organiseren. De studenten weten in hun communicatie rekening te houden met verschillende doelgroepen.
 
 

Inhoud

Adviesvaardigheden
In de Campagne deel 1 staat de relatie met de opdrachtgever, de opdracht en het communicatieonderzoek centraal. Bij Adviesvaardigheden komen gespreksvoering (Intakegesprek) en PPO (persoonlijke en professionele ontwikkeling op het vakgebied) aan de orde. De student organiseert en voert een Informatiebijeenkomst uit waarin partijen met tegenstrijdige belangen een overeenstemming moeten vinden. Intelligent Communiceren is het thema van dit blok. Daarbij staat centraal dat de student leert kijken naar het probleem vanuit verschillende perspectieven en behoeften en die informatie kan integreren in het advies.

Taalontwikkeling (Engels)
Workshops en presentaties. Tijdens de course krijgen studenten handvatten aangereikt voor het organiseren en uitvoeren van een workshop: Hoe houd je in je (Engelse) communicatie rekening met je doelgroep? Presentatie: studenten krijgen adviezen mbt overbrengen en versterken van hun boodschap. Om input te krijgen voor hun presentatie, interviewen zij iemand uit het werkgebied en vertellen hun bevindingen aan de klas. Interactief presenteren wordt gestimuleerd. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT