Vak: Afstuderen CO credits: 60

Vakcode
COVB24AFST
Naam
Afstuderen CO
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
60
Taal
Nederlands
Coördinator
R. van der Heiden
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
Toetsen
  • Afstuderen - Overige toetsing

Leeruitkomsten


Competentie 1: Organisatie, context en strategie
De student analyseert, begrijpt en volgt de organisatie, haar strategie en de (internationale/interculturele) context waarin zij opereert alsmede ontwikkelingen in het werkveld en vertaalt deze inzichten naar implicaties voor communicatie.

Competentie 2: Doelgroep en gedrag
De student verzamelt en analyseert met behulp van geschikte methoden en middelen data over de relevante (internationale / interculturele) doelgroep(en) om inzicht te krijgen in hun gedrag, behoeften en wensen en de factoren die daarop van invloed zijn en vertaalt deze inzichten naar implicaties voor communicatie.

Competentie 3: Concept en creatie
De student creëert communicatieproducten of -interventies voor geselecteerde kanalen op basis van een beschreven strategie, uitgewerkt concept en geselecteerde kanalen en verantwoordt zich over de geschiktheid en kwaliteit van deze interventies en bijbehorende content voor de organisatie, haar context en haar doelgroep.

Competentie 4: Planning en organisatie
De student is in staat om duidelijk geformuleerde doelstellingen te bereiken door middel van projectmatige planning, binnen een bepaald budget (en andere middelen) en organiseert en coördineert het proces tussen verschillende partijen, disciplines/afdelingen en speelt daarbij een centrale rol in mediaproducties en mediaplanning.

Competentie 5: Overtuiging en draagvlak
De student overlegt en geeft advies (schriftelijk en mondeling) aan de stakeholders en doelgroepen van de organisatie om hen aan boord te krijgen, waarbij weerstand wordt omgebogen om commitment en consensus te creëren terwijl verschillende perspectieven worden overwogen.

Competentie 6: Verbinding en begeleiding
De student overweegt en faciliteert verschillende perspectieven (stakeholders, TG, etc.) en bevordert samenwerking en het bij elkaar brengen van ideeën . De student zet ideeën om in acties om de effectiviteit van medewerkers en teams te vergroten.
De student brengt de netwerken binnen en buiten de organisatie in kaart en betrekt waar nodig nieuwe netwerken.

Competentie 7: Persoonlijke en professionele ontwikkeling
De student toont vooruitgang in het proces van zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling en individuele leerdoelen.
 

 

Inhoud

Binnen het afstudeerjaar ligt de focus op transformatie van de student naar junior communicatieprofessional. De student verwerft de kennis die nodig is om de overstap te maken naar het werkveld en laat zien dat hij/zij zeven competenties op eindniveau (niveau 3) beheerst. De student doet dit door het uitvoeren van een grote diversiteit opdrachten en projecten waarmee deze competenties op niveau worden aangetoond. Gedurende het jaar levert de student daartoe een breed scala aan datapunten in, waarmee het gevraagde niveau op de 7 competenties wordt bewezen. Gezamenlijk vormen deze datapunten de benodigde input voor de 60 EC die de student in dit afstudeerjaar kan verwerven. Er wordt in dit afstudeerjaar niet meer getoetst op losse kennis- en vaardigheidselementen, maar integraal aan het einde van het studiejaar waarbij de 60EC aan de student wordt toegekend op basis van diverse datapunten ingediend gedurende het jaar.

Binnen het afstudeerjaar wordt een verscheidenheid aan kennis aangeboden, sommige onderdelen zijn voor alle studenten beschikbaar (skills als schrijven, onderzoek en concepting etc.) andere onderdelen zijn te volgen op basis van interesses en voorkeuren (electives). Studenten verwerken de inzichten van deze kennissessies in projecten. Middels de gekozen electives en projecten kunnen studenten zich profileren en specialiseren richting werkveld. 

Gedurende het jaar is extra aandacht voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de student. De student toont, onder begeleiding van een mentor, aan dat hij/zij heeft gewerkt aan persoonlijke en professionele groei op de gekozen leerdoelen.
Studenten werken in zogenaamde Communities of Learners waarbij zij zelf de leiding en verantwoordelijkheid hebben, onder begeleiding van een mentor. Studenten werken aan het begin van het studiejaar aan een persoonlijk plan waarbij de mentor ze ondersteunt.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT