Vak: Serious Gaming credits: 5

Vakcode
ETVB24SG
Naam
Serious Gaming
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
G.J. Roorda-Huisman
Werkvormen
  • Simulatie
Toetsen
  • Serious Gaming - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

  1. Inventariseert en analyseert methodisch in dialoog met de simulatie-cliënt en zijn systeem de ervaren handelingsproblematiek.
  2. Behandelt, begeleidt en adviseert de simulatie-cliënt op methodische wijze om de gewenste verandering in dagelijks handelen en participatie te realiseren. 
  3. Evalueert samen met de simulatie-cliënt de behandeling: trekt een conclusie en formuleert een doel voor vervolg
  4. Maakt deel uit van een zelfstandige praktijk en werkt samen met medestudenten aan de planning, organisatie en uitvoering van een professionele praktijkvoering. 
  5. Hanteert een professionele houding in authentieke beroepssituaties in contact met simualtie-cliënt en andere professional(s). 
  6. Is duidelijk, correct en professioneel in mondelinge en schriftelijke communicatie en stemt de communicatie af op de achtergrond en communicatieve mogelijkheden van de ander.   

Inhoud

Binnen de professionaliseringslijn nemen studenten deel aan Serious Gaming ergotherapie, een activerende onderwijsvorm waarbij een groep studenten strijden tegen andere groepen met live registratie van puntentoekenning! Het doel van deze Serious Gaming is een onderwijsgame waarbij authenticiteit, interactiviteit en autonomie centraal staan in de leerontwikkeling van ergotherapie studenten op hun toekomstig beroep.

De samenhang in componenten die nog niet eerder in het onderwijs aan bod zijn gekomen worden met Serious Gaming versterkt en tevens word jij door de authentieke ervaring, opgedaan via zo’n Serious Gaming, goed voorbereid op jouw eerste stage in het derde leerjaar. De onderwerpen die in de eerdere taakeenheden/ blokken jaar 1 en twee aan bod zijn gekomen, zullen ook deel hiervan uitmaken. 

  1. Belang van levensechte en betekenisvolle ervaringen door studenten.
  2. Belang om onafhankelijk van tijd en plaats, in contact te staan met verschillende mensen (professionals, patiënten).
  3. Mogelijkheid en capaciteit om zelfstandig beslissingen te kunnen en durven nemen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies