Vak: Professionalisering credits: 10

Vakcode
ETVP21THEMA8
Naam
Professionalisering
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
A.R. Kanis
Werkvormen
  • Action learning
  • Gastcollege
  • Intervisie
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Gesprek - Mondeling
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

1. De student kan een beeld van zichzelf schetsen als toekomstig ergotherapeut.
2. De student werkt aan de eigen professionele ontwikkeling en toont professioneel gedrag in bekende, specifieke, laag complexe (gesimuleerde) taken en/of situaties.
3. De student is ondernemend en organiseert het eigen werk efficiƫnt, verantwoord en duurzaam in bekende, specifieke, laag complexe (gesimuleerde) taken en/of situaties.
4. De student verbetert of ontwikkelt zorgprocessen en/of diensten in bekende, specifieke, laag complexe (gesimuleerde) taken en/of situaties.
5. De student werkt doelgericht samen met professionals en andere betrokkenen, om gezamenlijke doelen te behalen in bekende, specifieke, laag complexe, (gesimuleerde) taken en/of situaties
 

Inhoud

De ergotherapeut is een ondernemende en zelfstandige zorgprofessional in een mooie uitdagende rol binnen een context die vraagt om samenwerken in onverwachte combinaties, flexibiliteit, creativiteit en innovatief vermogen. De ergotherapeut durft te pionieren en is actief betrokken bij de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.
Thema 1.8 is de eerste course binnen de professionaliseringslijn (professionalisering 1), welke samenhangt met 1.9 in het tweede semester.
Binnen thema 1.8 gaat de student starten met de leeruitkomsten van de professionaliseringslijn, waarbij het accent ligt op de persoonlijke ontwikkeling, het leren studeren en het  kennismaken met het vak ergotherapie. Er komen in de lessen verschillende onderwerpen aan bod gericht op het stimuleren van deze ontwikkelingen en die sterk aansluiting vinden bij wat het beroep van de ergotherapeut vraagt. Dit semester staat in het teken van het ontdekken wat het beroep inhoudt en of dit beroep bij de student past. Dit gaat gepaard met verschillende georganiseerde opdrachten, maar er is vooral ook veel ruimte voor eigen invulling en ontwikkeling.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies