Vak: Afstudeeronderzoek credits: 30

Vakcode
FCDB24ASO1
Naam
Afstudeeronderzoek
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van der Werf
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Intervisie
Toetsen
  • Afstudeeronderzoek - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Tijdens het afstuderen toont de student de competentie onderzoekend vermogen aan op niveau 3.  

Hierbij hoort de volgende leeruitkomst: 

De beginnend financieel professional bewijst te beschikken over onderzoekend vermogen tijdens het uitvoeren van een opdracht binnen het financieel economisch werkveld. De beginnend financieel professional doet dit door methodisch, onderbouwd en verantwoord bij te dragen aan een haalbare oplossing van een praktijkvraagstuk. De beginnend professional ontwikkelt zich door kritisch te reflecteren op de eigen gemaakte keuzes.

Om bovenstaande leeruitkomst aan te tonen laat de student de volgende gedragingen zien: 

  • Je analyseert een praktijkvraagstuk kritisch en vertaalt dit in een concrete handelingsbehoefte 

  • Je kiest relevante literatuur ter onderbouwing van je onderzoek of beroepsproduct.  

  • Je werkt methodisch en transparant en je verantwoordt en onderbouwt je keuzes.  

  • Je eindproduct leidt tot een praktisch en haalbaar advies of ontwerp dat bijdraagt aan verbetering of vernieuwing van praktijksituaties.

  • Je reflecteert kritisch op het doorlopen onderzoeksproces, de gemaakte inhoudelijke keuzes en je resultaten. Je verdedigt en licht de sterktes en zwaktes van je werk toe.

De student toont daarnaast een deel van de competentie professioneel adviseren en communiceren aan. Het gaat hierbij om de gedraging op het gebied van schriftelijk communiceren: 

  • Je communiceert schriftelijk op een doeltreffende, heldere en correcte wijze. 

 
De student werkt aan de competenties op niveau D van het ZELCOM model. Dit betekent dat er sprake is van een gemiddelde complexiteit en hoge zelfstandigheid, of een hoge complexiteit en gemiddelde zelfstandigheid. 

Inhoud

Je schrijft in een duo of zelfstandig een onderzoeksrapport, waaruit blijkt dat de individuele student een volledige onderzoekscyclus zelfstandig kan doorlopen. Het onderzoek resulteert in een adviesrapport voor een opdrachtgever, met eventueel één of meerdere beroepsproducten, waarbij de problematiek op de inhoudelijke werkgebieden van de opleiding ligt. Dit onderdeel wordt afgesloten met een individueel assessment.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance