Vak: Facility & Hospitality credits: 5

Vakcode
FMVP23FAH
Naam
Facility & Hospitality
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J.H. Bolhuis
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Facility & Hospitality - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

De student:
  1. Beschrijft wat Facility Management is, identificeert ten minste acht facilitaire services en legt de werking uit van de facilitaire organisatie, waarbij de relatie wordt gelegd met de interne en externe klanten en de verschillende rollen van de stakeholders;
  2. Beschrijft vanuit bedrijfskundig perspectief de termen organisatie, bedrijf en onderneming en de verschillende dimensies van organisatieomgevingen en geeft aan op welke wijze organisatie en omgeving elkaar beïnvloeden;
  3. Geeft voorbeelden van (de effecten van) maatschappelijke ontwikkelingen en trends op bedrijven en mensen en de rol van de facilitaire professional hierin;
  4. Beschrijft primaire en secundaire processen binnen organisaties en herkent daarin de plek van Facility Management;
  5. Beschrijft de uitgangspunten van hospitality en benoemt hospitality-tools en -meetinstrumenten die inzicht geven in de hospitality van de (FM-)organisatie;
  6. Legt uit op welke wijze de kwaliteit van dienstverlening binnen facility management wordt gemeten.

 

Inhoud

De student maakt kennis met de beginselen van FM. Wat houdt het vakgebied nu precies in? Uit welke behoefte is het vakgebied ontstaan en hoe wordt FM binnen organisaties vorm gegeven? Daarbij maakt de student maakt kennis met de belangrijkste bedrijfskundige basisbegrippen en hun relatie met Facility Management. Daarnaast maakt de student kennis met de beginselen van Hospitality.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Future Environments