Vak: Fysiotherapeutische zorg 5: Vaardigheden & Beroepsproduct credits: 5

Vakcode
FYVB24FZ5VB
Naam
Fysiotherapeutische zorg 5: Vaardigheden & Beroepsproduct
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van Ark
Werkvormen
  • Opdracht
  • Patient Behandeling
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Onderzoek en behandelen - Opdracht
  • Opdracht Bewegingsanalyse - Opdracht

Leeruitkomsten

2CD-C. 29. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen mondeling informeren over gezondheid bevorderend gedrag en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten daarin.
2CD-FH. 99. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld centraal neurologisch probleem.
2CD-FH. 218. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld centraal neurologisch probleem.

Inhoud

FT-zorg 5 bestaat uit 2 cursussen van 5 EC, die met elkaar vervlochten zijn. Cursus 1: Neurologie & Revalidatie 2 Theorie en cursus 2: Vaardigheden en beroepsproduct

Deze cursus betreft cursus 2: Vaardigheden en beroepsproduct en beslaat het voornamelijk praktische deel van FT zorg 5 in Neurologie & Revalidatie 2. 

Het onderzoek en de behandeling van een patiënt met neurologisch letsel is maatwerk. De stoornissen beperkingen en participatie problemen kunnen zeer sterk verschillen. Het kunnen opstellen en uitvoeren van passende onderzoek- en behandelplannen is noodzakelijk. De toets is bedoeld om vast te stellen of de competenties benodigd voor adequate fysiotherapie bij patiënten met neurologisch letsel door de student voldoende bereikt zijn.
De student maakt gedurende het blok een bewegingsanalyse van een activiteit die beperkt is bij een patiënt met neurologisch letsel.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies