Vak: Fysiotherapeutische zorg 6: Vaardigheden & Integratie credits: 5

Vakcode
FYVB24FZ6VI
Naam
Fysiotherapeutische zorg 6: Vaardigheden & Integratie
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van Ark
Werkvormen
  • Opdracht
  • Patient Behandeling
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Onderzoek en behandelen - Opdracht
  • Performance Assessment 3 - Performance assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten
2CD-FH. 91. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-FH. 158. De student kan uitgaande van de bevindingen uit het fysiotherapeutisch onderzoek, in samenspraak met een medestudent/fysiotherapeut een fysiotherapeutische diagnose formuleren.
2CD-FH. 210. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld muskuloskeletaal probleem.
2CD-C. 24. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, voorlichting geven aan cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen.
2CD-C. 29. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen mondeling informeren over gezondheid bevorderend gedrag en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten daarin.

Inhoud

FT-zorg 6 bestaat uit 2 cursussen van 5 EC die met elkaar vervlochten zijn. Cursus 1: MSK wervelkolom en cursus 2: vaardigheden & integratie.

Deze cursus betreft vaardigheden & integratie en beslaat het voornamelijk praktische en toepassingsgerichte deel van FT-zorg 6. 

Tijdens deze cursus leert de student de (beroeps)vaardigheden die bij het onderzoeken en behandelen van een patiënt met wervelkolom gerelateerde muskuloskeletale klachten in samenhang met de bovenste dan wel onderste extremiteit van belang zijn. Het gaat om training van het klinisch redeneren, de correcte uitvoering van onderzoeks- en behandeltechnieken met bijbehorende adequate dosering. Daarnaast moet de student kunnen aangeven wat de indicaties zijn voor de verschillende technieken en welke plaats en opbouw zij hebben binnen het fysiotherapeutisch handelen. Ook moet aangegeven worden welke relaties er zijn met andere beroepsvaardigheden. Dit wordt in deze cursus afgerond met een performance assessment waarin een student aan de hand van een casus onder begeleiding van de docent een (deel)onderzoek en (deel)behandeling uitvoert. De casuistiek is gerelateerd aan FT zorg 5 en 6. 

Onderzoeks- en behandelvaardigheden worden gedurende de cursus formatief getoetst.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies