Vak: Professionele Ontwikkeling 1 credits: 5

Vakcode
FYVP23PO1
Naam
Professionele Ontwikkeling 1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Portfolio assessment 1 - Portfolio assessment
  • Portfolio assessment 2 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten
1BD-PH 1: De student kan onder supervisie van de SB’er een reflectieverslag schrijven.
1BD-PH 9: De student kan onder supervisie van de SB’er zijn of haar portfolio aanleggen o.b.v. door de opleiding opgestelde criteria.
1BD-PH 11: De student kan onder supervisie van de SB’er zijn of haar portfolio o.b.v. door de opleiding opgestelde criteria up to date houden.
1BD-PH-HMCZ-R1 De student kan reflecteren op het eigen gedrag door middel van 1) het eigen gedrag objectief waarnemen; 2) het eigen gedrag benoemen; 3) het eigen gedrag verhelderen; 4) het eigen gedrag verklaren en 5) de verkregen inzichten toepassen om het eigen professioneel handelen te verbeteren.
1OD-Sam 7. De student is bereid en in staat om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen een groep, zodat het groepsproces effectief en efficiënt verloopt.
1OD-M 18. De student toont als ondernemend persoon zelfvertrouwen door onafhankelijk van anderen initiatieven te nemen in het kader van zijn studie.
1OD-M 19 De student toont als ondernemend persoon prestatiegerichtheid door doelgericht eigen kwaliteiten te ontwikkelen in het kader van zijn persoonlijke ontwikkeling.
1OD-M 21. De student toont als ondernemend persoon doorzettingsvermogen door te volharden in het bereiken van een doel.
1OD-Sam 5. De student is bereid en in staat om in het kader van het leren van concepten en vaardigheden zowel binnen als buiten de onderwijsinstelling met medestudenten samen te werken, ongeacht de diversiteit, etnische en culturele en levensbeschouwelijke achtergronden en ideologische overtuigingen van de medestudent.

Inhoud

Professionele ontwikkeling is een onderdeel van de studie Fysiotherapie waarin de student leert een relatie te leggen tussen studie en het beroep Fysiotherapeut. Dit vraagt om een leerproces bij de student waarin hij leert te organiseren en te plannen, samen te werken, verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gemaakte keuzes en de daaruit voortvloeiende acties vorm te kunnen geven. Zo leert hij richting te geven aan zijn studie binnen de fysiotherapie. Bij de opleiding geldt het principe: de student is de eerstverantwoordelijke voor zijn/haar eigen studie en loopbaan.  

Een professionele identiteit ontstaat in een wisselwerking tussen de student, de opleiding en hun directe omgeving. Het geeft de student aan het eind van de opleiding een eigen kleur als beginnend fysiotherapeut. Een professionele identiteit vormt zich werkenderwijs. Professionele en persoonlijke ontwikkeling hebben erg veel met elkaar te maken. De persoonlijke ontwikkeling stuurt, kleurt en vormt de professionele ontwikkeling en omgekeerd. Met deze onderwijslijn wordt, met name, aan de competenties van de ‘Reflectieve Professional’ van het beroepsprofiel van de Fysiotherapeut gewerkt. 

De volgende thema’s worden tijdens het eerste jaar behandeld: Bekend raken met de opleiding, met de rol van reflectieve professional en met het beroep van Fysiotherapeut.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies