Vak: Gezond opgroeien - Leefstijlcoach credits: 5

Vakcode
HLVH22HALC
Naam
Gezond opgroeien - Leefstijlcoach
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
T. van der Veen
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Stage, werk
  • Werkcollege
Toetsen
  • Healthy Ageing - Lifestyle coach - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

De student verdiept zich in Healthy Ageing en Lifestyle coach en leert hoe hij/zij dit kan toepassen in de praktijksituatie, die per student verschillend kan zijn. Deze module is ondersteunend aan de leeruitkomsten op hoofdfase niveau, die in de 15 EC eenheden behandeld worden. Leeractiviteiten zijn te kenmerken als ‘ontwerpgericht onderzoeken’ in de praktijk en ‘pedagogisch begeleiden’ van leerlingen/jongeren

De student maakt zijn ontwikkeling zichtbaar door het ontwikkelen van een product, passend bij zijn leerbehoefte. Dit product wordt door de student op eigen wijze gedeeld middels het performance assessment.  
  

Inhoud

Deze module richt zich op Healthy Ageing - Lifestyle coach, waarbij studenten in verschillende contexten stagelopen. 
 
In deze module wordt aandacht besteed aan het coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl gericht op bewegen, gezonde voeding en gezondheidsgedrag. Inhoudelijke thema's zijn: bewegen, testen en meten van fitheid, obesitas, kind en voeding en cardiovasculaire trainingen.  

De student doet bij elke werksessie kennis op wat aan het einde van de module wordt getoetst aan de hand van een tentamen. Na elke les wordt het onderdeel op fysieke wijze getest door middel van een opdracht. In combinatie van de lessen, de fysieke opdrachten en de theorie tijdens de lessen kan het tentamen worden afgenomen.
 
De student wordt begeleid door de verschillende colleges die worden aangeboden (zowel theorie als praktijk). Daarnaast wordt er een community of learners (COL) gevormd waarin de studenten met- en van elkaar kunnen leren. 
 
Aan het einde van het semester toont de student in het performance assessment aan welk product is ontwikkeld en hoe hij/zij de criteria uit het beoordelingsformulier heeft gerealiseerd. 
 
Er wordt gewerkt met actuele literatuur in de vorm van artikelen, deze worden gepubliceerd op Blackboard.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Sportstudies