Vak: Internationaal HRM credits: 10

Vakcode
HRVH3IHR
Naam
Internationaal HRM
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
T.H.S. Leegte
Werkvormen
  • Werkcollege
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Portfolio - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:


Leeruitkomst 1, niveau 2: Persoonlijk leiderschap
Je reflecteert op je professionele ontwikkeling en op jouw persoonlijke waarden. Je blijft ook bij grotere of complexere opdrachten effectief en efficiënt. Je stuurt bij op basis van reflectie op oorzaken van afwijkingen. Je past beroepscodes en professionele waarden toe in je handelen.

 

Leeruitkomst 2, niveau 2: De professional in de context
Je werkt samen met medestudenten en partners in de praktijk. Hierin laat je zien dat je ieders waarden en kwaliteiten herkent en erkent. Je werkt gericht aan wederkerige relaties in je netwerk en benut deze voor je eigen doelen en ontwikkeling. Je hebt daarbij oog voor verschillende belangen en mogelijk conflicten en gaat hier adequaat mee om.

 

Leeruitkomst 4, niveau 2: HRM ontwikkelen, uitvoeren en evalueren in een organisatorische en maatschappelijke context
Je analyseert een complex HR- vraagstuk, in de context (van de organisatie). Daarbij maak je een keuze uit meerdere HR-methoden en/of modellen. Je exploreert met direct betrokkenen over mogelijke oorzaken en oplossingen en de daar uit voortvloeiende HR- activiteiten, gebruikmakend van de kennis van die betrokkenen, zodat de kwaliteit van de diagnose en oplossingen worden verhoogd.

Inhoud

Onze samenleving wordt steeds internationaler en bestaat uit steeds meer verschillende culturen. Ook in organisaties is dat te merken: een smeltkroes van culturen en bijbehorende normen, waarden en gewoontes komt steeds meer voor. Het is voor jou als student dan ook van belang om hiervan kennis te nemen en het de voor- en nadelen van deze ontwikkelingen te zien. Het betekent uiteraard ook iets voor de HRM’er in de invulling van het vakgebied.

In dit onderdeel staan drie pijlers centraal. Als eerste comparatief HRM, waarin HRM in Nederland wordt vergeleken met HRM in andere landen. Daarnaast ga je aan de slag met de Sustainable Development Goals (SDG's): de 17 doelen die de Verenigde Naties hebben opgesteld om te komen tot een duurzamere wereld. De derde pijler is dat je ook daadwerkelijk kennis gaat maken met andere culturen, door danwel een uitwisselingsprogramma met een andere hogeschool (dit jaar in Duitsland), danwel deelname aan een vijfdaagse conferentie (dit jaar in België) over de SDG’s samen met diverse andere Europese hogescholen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde