Vak: Teamdynamica credits: 5

Vakcode
HRVH3TDY
Naam
Teamdynamica
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
T. van Lier
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Schriftelijke opdracht - Opdracht

Leeruitkomsten

LU2: De professional in de context, Niveau 2

Je werkt samen met medestudenten aan een analysevraagstuk. Hierin laat je zien dat je ieders persoonlijkheid en kwaliteiten herkent, erkent en inzet.
Je werkt gericht aan wederkerige relaties in het team en je en benut deze voor de groepsdoelstellingen en samenwerking.

LU3: KRITISCH ONDERZOEKENDE HR-PROFESSIONAL Niveau 2

Je analyseert een praktijkteam op basis van een aantal passende theorieën en zelf verworven onderzoeksdata, zodat de analyse betrouwbaar, valide en evidence based is, en zodanig dat je je werkwijze kunt verantwoorden en kritisch beschouwen.

LU 6:  ONTWIKKELEN VAN INDIVIDUEN, TEAMS EN ORGANISATIES Niveau 2

Je herkent en analyseert eigenschappen van individuen en teams en gebruikt diagnostische modellen om patronen van intermenselijk handelen te beschrijven. Je duidt welke teamfactoren, hoe en wanneer, invloed uitoefenen op de processen die teams uitvoeren, de mentale gedeelde toestanden die teams hebben en daarvan het effect op presteren en welzijn in teams.

Inhoud

Het HR-vak gaat over mensen, werk en organisaties. De manier waarop werk wordt georganiseerd is vaak in teams. Dit betekent dat een HR-professional niet alleen kennis moet hebben van de psychologie van het individu en van bedrijfskunde, maar ook van de dynamiek in teams.

In deze cursus ga je je verdiepen in theorieën over teams. Wanneer noemen we een groep een team? Wat onderscheidt succesvolle teams van teams die middelmatig presteren? Wat is het effect van diversiteit in een team? Hoe zit het met macht, status en leiderschap? En goed om te weten als adviseur: aan welke knoppen kun je draaien als het niet zo lekker loopt?
Met deze kennis gaan we de praktijk analyseren. Dan doen we aan de hand van casuïstiek, maar ook aan de hand van jouw eigen ervaringen met het werken in groepen/teams.
Aan het einde van deze cursus heb je vaardigheid en kennis ontwikkeld, waarmee je vraagstukken over het werken in teams kunt analyseren en oplossen.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde